Gå til sidens hovedinnhold

10.000 kroner blir borte hver dag

Artikkelen er over 5 år gammel

Trolig går mellom fem og sju tyver rundt på Oasen storsenter hver dag kjøpesenteret er åpent.

– På generelt grunnlag kan jeg si at en halv prosent svinn er vanlig. Men enkeltstående butikker er oppe i fire-fem prosent. Hvis du blir frastjålet fem prosent, er det snakk om mye varer, sier sikkerhetsekspert Steinar Vadla Risa.

Han tror ikke forholdene på Haugalandet er bedre enn i Oslo og andre steder.

Ifølge senterleder Dag Einar Solberg omsatte de 65 butikkene på Oasen for 688 millioner kroner i fjor. Han kjenner ikke tallene for hver enkelt butikk, men opplyser at det totale svinnet på Oasen ligger litt under landssnittet.

Dersom vi legger statistikk og erfaringstall til grunn, og regner med at svinnet utgjør en halv prosent av omsetningen, ble de butikkene i Oasen frastjålet verdier for nær 3,5 millioner kroner i fjor.

– Dette utgjør 10.000 kroner for hver dag vi holder åpent, påpeker Solberg.

Sikkerhetsekspert Risa regner med at mellom fem og sju personer går rundt og stjeler varer på Oasen hver eneste dag senteret holder åpent.

– Dette er alvorlig, også når folk stjeler for småbeløp, sier senterleder Solberg.

Solberg og Risa understreker at tyveriene rammer de lokale forretningsdrivende.

– Dette går på bunnlinja i regnskapene til butikkene, sier Solberg.

– Det kan være snakk om verdier for hundretusenvis av kroner for en forretning. Dette kan gjøre at butikken går konkurs eller taper penger, sier Risa.

LES OGSÅ: – God service stopper butikktyver

På Oasen storsenter stjeles det for 10 000 kr om dagen. Senterleder Dag Einar Solberg og de andre ved senteret kurs i hvordan motvirke nasking av Steinar Vadla Risa

 

Kommentarer til denne saken