Spinnville damer mot kreft

TRENER FOR KREFTOMSORGEN: Brit Lise Steinkjellå (t.v.) og Torill Grindhaug har startet innsamlingsaksjon for Kreftomsorg Rogaland. Jo mer de trener, jo mer penger får kreftsaken.

TRENER FOR KREFTOMSORGEN: Brit Lise Steinkjellå (t.v.) og Torill Grindhaug har startet innsamlingsaksjon for Kreftomsorg Rogaland. Jo mer de trener, jo mer penger får kreftsaken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Brit Lise Steinkjellå og Torill Grindhaug trener fire til seks ganger i uken. Nå vil de at den tiden skal bidra positivt for andre også.

DEL

KARMØY: – Vi bruker mye tid på trening, så hvorfor ikke gjøre det til noe positivt for flere enn oss selv, tenkte Brit Lise Steinkjellå.

I 2013 møtte hun Torill Grindhaug under Oslo Halvmaraton. Begge er fra Skudeneshavn, og glade i å trene, så da begynte de like godt å trene sammen. Så kom ideen om å bruke treningstimene og milene på noe positivt.

– De aller fleste har på en eller annen måte et forhold til kreft. Enten fordi en har vært rammet selv, eller som pårørende, sier Brit Lise Steinkjellå.

Én krone per mil

Gjennom en tidligere jobb har Steinkjellå samarbeidet med Kreftomsorg Rogaland, derfor ble det naturlig at pengene skulle gå til de da ideen om en innsamlingsaksjon kom.

Nå har de to mosjonistene startet aksjonen«JA, jeg vil gi 1, for en mil!". For hver treningsmil de to legger bak seg fra 1. mai til 6. august kan du donere én krone til Kreftomsorg Rogaland.

Den første uken la damene bak seg totalt 17.5 mil. De tar sikte på 25 mil i uken fram mot Rockman Swimrun i Lysefjorden 6. august. Da skal de svømme seks kilometer og løpe 35 kilometer fordelt på ti runder.

– Det blir mye oppoverløping. Jeg tror det er snakk om 2.500 høydemeter, sier Steinkjellå.

Liker å teste grenser

Kanskje ikke så rart at de to kaller seg Team Spinnvilt.

– Vi er mosjonister, men vi er glade i å teste oss selv. Vi kaller oss Team Spinnvilt fordi vi melder oss på ting vi ikke kan helt, ler Steinkjellå.

Men de kommer alltid i mål. Og det er ikke få ganger de har passert målstreken.

Begge har fullført hinderløpet The Beast. Torill vant faktisk dameklassen.

I tillegg har de fullført hinderbaneløpet Toughest i Holmenkollen, samt halvmaraton.

Torill har i tillegg fullført Tough Viking, mens Brit Lise har løpt helmaraton og fullført Ironman 70,3 i Haugesund.

69 personer har til nå meldt seg på via facebooksiden til damene. De to håper at flere blir med og støtter aksjonen.

– Én krone er ikke så mye, men jo flere som er med jo mer penger blir det til slutt, sier Brit Lise Steinkjellå.

Artikkeltags