Aase Simonsen kaller oppslutningen om Høyre fantastisk, og ble jublende glad da hun fikk resultatet i går morges.

Hun tror medgangen for Høyre på landsplan nå slår kraftig ut i Karmøy, men også at partiet får betalt for å være tydelig i lokalpolitikken, blant annet om eldreomsorgen.

Simonsen vil ikke forskottere hvem Høyre vil samarbeide med etter valget, men sier hun er åpen for dialog med alle.

Frps ordførerkandidat Helge Thorheim trodde Birkedal-saken skulle gitt kraftigere utslag for Frp, og gleder seg over at partiet fortsatt er suverent størst i Karmøy, og det før valgkampen er kommet i gang.

Med fokus på kommunesamarbeid, eldreomsorg og samferdsel skal Frp gå til valg i Karmøy.

KrFs ordførerkandidat Leif Malvin Knutsen ser ikke mørkt på situasjonen, selv om partiet går mye tilbake. – Valgkampen har ikke begynt ennå, sier Knutsen.

Han er heller ikke overrasket over Høyres sterke framgang og viser til at partiet har hatt «unormalt» lav oppslutning ved de siste lokalvalgene.

Leif Malvin Knutsen er den eneste av ordførerkandidatene som har vært ordfører i Karmøy tidligere. Det var i 1994–95.

Aps ordførerkandidat Jarle Nilsen liker ikke resultatet av dagens partimåling. Han kaller det oppsiktsvekkende at Høyre gjør det så godt i Karmøy.

– Men bildet vil endre seg når valgkampen kommer i gang, tror Nilsen.

Han ser ikke bort fra at noe av tilbakegangen for partier som KrF og Ap kan forklares med at sterke profiler som ordfører Kjell Arvid Svendsen og varaordfører Helga Rullestad nå gir seg.