Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig lydopptak i Birgitte-saken

Artikkelen er over 10 år gammel

KARMØY: Advokat Arvid Sjødin har sendt et brev til Stortingets Justiskomite der han ber om en klargjøring av hvilken status fetteren til Birgitte Tengs nå har i saken.

LES OGSÅ: FETTEREN KREVER RIKSRETT
LES OGSÅ:
HØYESTERETT AVVISTE BIRGITTES SØSKENBARN
LES OGSÅ:
VET DU NOE OM DRAPET PÅ BIRGITTE?
LES OGSÅ: - FØLER MEG RENVASKET
LES OGSÅ: GODTAR UKJENT DRAPSMANN

I brevet går det fram at fetteren gjorde et hemmelig lydopptak under et møte med politiadvokat Thor Buberg. Opptaket, som Dagbladet har fått tilgang til, er gjort i november 2009 på Politihuset i Haugesund. Fetteren bar selv opptaksutstyret på møtet der også hans advokat Arvid Sjødin var til stede.

I opptaket understreker Buberg at det ikke er noen mistenkte i saken, og at det i dag ikke ville ha blitt tatt ut tiltale mot fetteren.

– Vi arbeider ikke ut ifra av at du er mistenkt i saken. For oss er dette en helt åpen sak, sier Buberg på båndet ifølge Dagbladet.

Fetteren mener at politiet flere ganger har sagt til ham at han ikke er mistenkt for drapet. Men ønsker en skriftlig uttalelse der han blir renvasket.

– Det er et skikkelig slag i trynet og oppleves som fullstendig ubegripelig at politiet i samtaler med oss, sier en ting, men at de utad ikke vil si det samme, sier han til Dagbladet.


Dagbladet har vært i kontakt med Buberg som sier har han står for uttalelsene på båndet.

– Han er ikke mistenkt i saken, og vi ville ikke kunne innstille på å ta ut tiltale mot han på nåværende tidspunkt, sier Buberg som mener det ikke stemmer at han ikke skriftlig har påpekt fetterens status i saken og viser til en orientering fra februar 2009. Der skriver han;

«Politiet har i løpet av den senere tid også foretatt taktisk etterforskning i form av avhør av vitner (...) Det er heller ikke i denne omgang noen opplysninger som er med på å rokke ved  NN (fetterens navn) som frifunnet.»
 

Kommentarer til denne saken