KVALAVÅG: 97 prosent av foreldre og foresatte i Kvalavåg ønsker montessoriskolen velkommen. Det viser en undersøkelse gjort av interimsstyret for Kvalavåg montessoriskole.

Undersøkelsen ble gjort etter informasjonsmøtet om en eventuell montessoriskole i bygda torsdag 9. desember.

De spurte tilsvarer foreldre og foresatte til 62 barn, som igjen gjenspeiler 97 prosent av de med barn på nåværende Kvalavåg skole.

– Resultatet er svært oppløftende lesning, sier Evy Blom Kalstø, medlem av Kvalavåg interimsstyre.

Ønsker skole i nærmiljøet

Etter at både formannskap, hovedutvalg og kommunestyre i Karmøy gikk inn for å legge ned fem skoler, har flere foreldre og foresatte sett seg rundt etter andre løsninger.

– Vi så nedleggelsen komme allerede i sommer, og av den grunn søkte vi tidlig etter informasjon angående montessoriskole og lærere med kompetanse deretter, sier Blom Kalstø.

Hun mener de endelig har fått bevist at en privatskole er ønsket i bygda.

– Det var en enorm lettelse å lese resultatene svart på hvitt, og at foreldre og foresatte i bygda faktisk støtter det vi jobber for, sier hun.

Fristen for å søke Utdanningsdirektoratet om å starte privatskole er 1. april 2011.

En eventuell montessoriskole i Kvalavåg får da tidligst grønt lys høsten 2012 ifølge kommunikasjonsrådgiver Gudrun Lægreid i Utdanningsdirektoratet. Men det finnes ikke regler uten unntak.

Kaster ikke bort tiden

– Utdanningsdirektoratet kan i særlige tilfeller fastsette andre frister, sier Lægreid, som med det gir et lite håp om en montessoriskole i Kvalavåg allerede innen høsten 2011.

– Med en slik tilbakemelding gir vi bånn gass for å få inn søknaden før 1. april, sier Blom Kalstø. Og interimsstyret i Kvalavåg kaster ikke bort tiden. De har allerede tatt opp jakten på lærere med montessorikompetanse.

– Vi har kommet langt i prosessen, og dette ser svært lovende ut, sier hun.