STAVANGER/KARMØY: Trond Viding Tvedt (47) fra Skudeneshavn blir ny daglig leder i Risa AS. Tvedt som inntil i dag har vært driftssjef i entreprenørselskapet overtar roret etter Bjørn Risa som gir seg etter 13 år i sjefsstolen.

Ansettelsen er historisk  – for første gang siden oppstarten i 1948 er det en utenfor Risa-familien som er daglig leder.

– Dette er et resultat av en lang og god prosess. Jeg har vært klar for dette lenge, men det var først nå at tiden var inne. At Trond V. Tvedt er rett mann på rett sted er det ingen tvil om. Som leder er han grundig, nøyaktig og ikke redd når det blåser. Han representerer akkurat den kompetansen vi trenger. Det han tar med seg inn i lederstillingen vil bli en nøkkel til suksess, sier Bjørn Risa på konsernets nettsider.

Trond Viding Tvedt beskriver seg selv som en enkel Karmøy-gutt, født og oppvokst i Skudeneshavn, med lang erfaring fra anleggsbransjen, blant annet gjennom 12 år i Veidekke ASA der han startet da Hydro på Karmøy ble utvidet på 1980-tallet. Siden ble det mange store prosjekter i innland og utland.

Før han kom til Risa, jobbet han i 11 år som avdelingsleder og distriktsleder i PEAB.

– Jeg skal videreføre de gode verdiene i selskapet og bygge videre på det som Bjarne og Bjørn Risa har skapt. Risa AS skal først og fremst sørge for å tjene penger og skape trygghet for de ansatte. Etter flere år med sterk vekst, går selskapet inn i en konsolideringsfase. For å nå de gjeldende strategier er følgende nøkkelord viktige for meg; involvering av medarbeidere, teamarbeid og struktur, uttaler den daglige lederen på Risas nettsider.

Risa AS har 450  ansatte om omsatte i fjor for 1,2 milliarder kroner.