Gå til sidens hovedinnhold

Søsterskipet til fredagens havarist

Artikkelen er over 9 år gammel

Fredag måtte "Falksund" ha hjelp i Karmsundet. I dag var det "Falknes" som fikk problemer i samme sund.

TORVASTAD: I 10-tiden søndag fikk politiet melding om en bulkbåt som hadde smelt rett inn i et kaianlegg rett sør for Karmsund bru på Karmøy-siden.

Del på Facebook 

- Båten hadde mistet motorkraften i Karmsundet, men den rekte heldigvis inn mot kai. Kapteien klarte å treffe kaien og fikk ankret opp. Det er usikkert hvor stor skadene er på båten, men det ser ikke ut til at de er s store. Det var aldri behov for å iverksette noen redningsaksjon, sier operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det var for øvrig høy sjø og godt med vind i området da uhellet inntraff.

Mange ulykker for Finnøy-rederi

Lastebåten er en bulkbåt som bærer navnet "Falknes". Den er registrert i Togo og eies av Finnøy-rederiet Falkeid Shipping AS og er 73 meter lang og 11 meter bred.

- Kaptein var norsk og skipet var på vei mot Sand da det oppsto motorstans. Vi har avhørt kapteinen og har ingen mistanker om promillekjøring, sier Austerheim.

Finnøy-rederiet har vært i hardt vær mange ganger de siste årene. Senest fredag måtte selskapets andre lastebåt "Falksund" tausen inn av en redningsbåt etter at den fikk problemer i Karmsundet.

I 2009 havnet "Falksund" i fjæresteinene mellom Bøneset og Karmsund bro. Omtrent nøyaktig samme sted som "Falknes" endte ferden i dag.

Kanskje husker du også da det store lasteskipet "Mirabelle"I januar 2009 havarerte i Sildafjorden i Hardangerfjorden i Kvinnherad.

Også det skipet blei eid av Finnøy-rederiet.

"Mirabelle" hadde også en betydelig ulykkeshistorie.