Gå til sidens hovedinnhold

Nilsen bryter med Partiet De Kristne

Artikkelen er over 5 år gammel

Josef M. Nilsen har meldt seg ut av Partiet De Kristne. Han blir uavhengig representant i Karmøy-politikken.

KARMØY: I helgen ga Josef M. Nilsen beskjed om at han har brutt med Partiet De Kristne (PDK), og at han vil fortsette som uavhengig representant i Karmøy-politikken. Han ble i fjor høst innvalgt som PDKs første representant i kommunestyret. Han sitter også i Hovedutvalg helse og omsorg.

Nilsen er enig i PDKs Israel-politikk, men uenig i partiets tilnærming til Russland.

– PDK er et lite parti. Jeg er uenig i at partiet skal engasjere seg så sterkt i utenrikspolitikk. Jeg mener at partiet skal engasjere seg i det som skjer i eget land, og slå vern om grunnloven, som i stor grad er bygget på bibelske verdier, sier Nilsen.

Han opplyser at beslutningen i PDKs sentralstyre om å innkalle til ekstraordinært årsmøte i fylkeslaget for å få valgt nytt styre, var den utløsende årsaken til utmeldelsen.

Det har også ført til at styret i Karmøy PDK har trukket seg.

– Jeg er takknemlig for den gode kjemien vi har i kommunestyret, og det gode samarbeidet jeg har med de 44 andre representantene, sier Nilsen.

I juni ble Pål A. Døsen og Randi Wisnæs (Frp) og Geir Dybdahl (Ap) uavhengige representanter fordi de var uenige i partienes ja-standpunkt til et felles brann- og redningsvesen på Haugalandet.

Kommentarer til denne saken