Annerkjennelse til Solstad

FORNØYD: Lars Peder Solstad. Arkivfoto: Alf-Robert Sommerbakk

FORNØYD: Lars Peder Solstad. Arkivfoto: Alf-Robert Sommerbakk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Solstad Offsore oppført med toppscore på eksklusiv liste.

DEL

KARMØY: Listen det er snakk om er CDP Global Performance leadership index som vurderer miljøarbeidet til de store selskapene i verden.

Solstad Offshore er kun ett av tre norske selskaper som er kommet med på listen.

- Arbeidet Solstad Offshore gjør på området klimaledelse, er imponerende og er et forbilde spesielt for bransjen globalt og for selskaper i Norge og Norden generelt. Gjennom å bli listet på den eksklusive CDP, Global Performance leadership index med beste scoring A, beviser Solstad Offshore at de er i øverste divisjon når det gjelder å oppnå reelle og varige utslippsreduksjoner fra sin virksomhet. Som eneste aktør innen sin bransje globalt, viser Solstad sine interessenter at man kan redusere klimagassutslipp og tilpasse seg framtidens lavutslippssamfunn. Klimagassreduksjonene Solstad oppnår gjennom sitt program Solstad Green Operations er også svært økonomisk lønnsomme og gir økt konkurransekraft. Vi er stolte av å jobbe med en kunde som Solstad Offshore, sier Per Otto Larsen, fagleder i CO2 Focus, i en pressemelding.

Rangeringen er gjort både for å synliggjøre de ulike selskapers miljøinnsats og gi investorer mulighet til å ta stilling til hvilken miljøprofil de velger på sine investeringer.

I pressemeldingen opplyser Solstad Offshore at de har i mange år jobbet med ulike former for miljøtiltak gjennom sitt miljøprogram, Solstad Grønne Operasjoner (SGO).

Foruten vesentlige miljøresultater og store kostnadsbesparelser for rederiets
kunder, har dette også lagt grunnlag for at rederiet kan tilby klimanøytral operasjon på alle sine skip.

- Dette er nok en viktig anerkjennelse av vårt miljøprogram og viser at miljøinnsatsen til våre ansatte blir lagt merke til, sier CEO i Solstad Offshore, Lars Peder Solstad.

Han ser på dette som en oppmuntring til videre utvikling av rederiets miljøarbeid.

Artikkeltags