KARMØY: De seks er i alderen 20–40 år, og bosatt i området Kopervik/Åkra. Politiet mener de står bak såkalt kortdeling. De har tatt betalt for at kundene i nettverket skal få tilgang til krypteringskoder som gjør det mulig å se ulike betal-TV-kanaler.

Signalene som dekrypteres tilhører betalingstjenester, som for eksempel Canal Digital og Viasat.

Piratvirksomheten på Karmøy ble oppdaget og anmeldt av Scandinavian Pay-TV Organisations against Piracy (STOP).

Har hatt over hundre «kunder»

Mennene ble avhørt tirsdag og onsdag, før de ble løslatt. Politiet mener alle i ulike grad kan knyttes til driften av nettverket og alle er siktet i saken.

– Vi ønsker ikke å kommentere detaljer fra avhørene. Det vi kan si er at vår mistanke er styrket, sier politioverbetjent Olav Espedal ved Karmøy lensmannskontor.

Politiet har ransaket seks adresser og funnet fire servere som de mener har vært brukt til å dele ulovlige signaler. Disse var plassert på ulike steder på Karmøy.

Hvor mange på Karmøy som har mottatt ulovlige signaler har politiet ikke helt oversikten over ennå.

– Litt tidlig å si, men det er i alle fall flere enn hundre, sier Espedal.

TV-piratene har tatt 1.500–2.000 kroner pr. år for de ulovlige TV-signalene. Da har kundene fått tilgang til en kanalpakke verdt 20.000 kroner.

Flere kan bli anmeldt

Kortdeling er forbudt etter straffeloven § 262 og Espedal opplyser at de som har mottatt signaler rammes av den samme bestemmelsen som de som har distribuert signalene. Strafferammen er inntil ett års fengsel.

– Fengselsstraff brukes stort sett i forhold til de som står bak og distribuerer et slikt nettverk. De som har mottatt signaler blir vanligvis bøtelagt–i størrelsesorden 10–12.000 kroner, sier Espedal.

/