Piratene vil kapre stemmer i Rogaland

Piratpartiet har etablert fylkeslag i Rogaland og håper å kunne stille lister i så mange fylker som mulig til høstens Stortingsvalg.

Piratpartiet har etablert fylkeslag i Rogaland og håper å kunne stille lister i så mange fylker som mulig til høstens Stortingsvalg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Piratpartiet har stiftet fylkeslag i Rogaland og satser på Stortingsvalget til høsten.

DEL

KARMØY: På søndag stiftet Piratpartiet Norge (PIR) fylkeslag i Rogaland. Partiet ble formelt godkjent som politisk parti 25. januar i år, og satser nå på å kunne stille til årets Stortingsvalg i så mange fylker som mulig.

Styret i Piratpartiet Rogaland består av leder Gunvar Mjølhus fra Skudeneshavn, nestleder Eivind Kjørstad fra Hafrsfjord og styremedlemmene Olve A. Austlid (Hommersåk) og Ruben Liknes (Skudeneshavn).

Piratpartiet kaller seg for et digitalt-teknologisk parti og blant kjernesakene er å styrke personvernet, gjøre ikke-kommersiell fildeling gratis og kamp mot datalagringsdirektivet. Alle andre saker enn kjernesakene overlater partiet til å la medlemmene avgjøre gjennom et stemmesystem som kalles Liquid Feedback. I Liquid Feedback kan medlemmene gå inn og stemme på alternativet de mener er best. Det er til enhver tid mulig å se hvordan alternativene ligger an og alternativet med mest stemmer vinner.

Partiet ble etablert i Sverige i 2006, og har siden poppet opp i en rekke land - blant annet i Tyskland der piratene kapret to prosent av stemmene ved valg til Forbundsdagen i 2009.

Artikkeltags