Gå til sidens hovedinnhold

– Vi føler oss lurt

Artikkelen er over 9 år gammel

Beboerne i Rindane borettslag i Åkrehamn føler seg lurt av byggherren. Feil og mangler ved leilighetene blir ikke utbedret.

KARMØY: – Man bør kunne forvente at ting i en fire år gammel leilighet skal holde lenger. Det er 3-4 år siden vi flyttet inn her, sier Nils Ove Simonsen. Han er en av huseierne i borettslaget som består av ti leiligheter. Sammen med de øvrige beboerne har Simonsen nå sett seg lei på det han beskriver som uthaling og forsøk på å lure seg unna ansvaret.– Det er Garvik-Gruppen som har satt opp husene og som vi har kjøpt av. Gjentatte ganger har vi kontaktet dem og fortalt om alle feilene her. Like ofte har de forsikret at de skal komme og se på feilene og utbedre dem. Men hva skjer? Ingen ting.

Punkterte vinduer

Og feilene består i balkongdører som henger og slenger, vinduer som er punktert, pyntelister som løsner, sprekker i treverk og mur, ytterdører som ikke tåler væte og sveller opp og går tregt. Enkelte vinduer holder ikke regnet ute selv om de er lukket. Dermed oppstår det råteskader.

– De kaller det vedlikeholdsfri bygninger, men de hevder samtidig at vi ikke har vedlikeholdt leilighetene godt nok. De skyver ansvaret fra seg. Når de samme problemene oppstår i stort sett alle leilighetene, må det være noe galt med håndverket og konstruksjonen, mener Albert Grindhaug.

Beboerne har betalt rundt 1,6 millioner kroner hver for herligheten, men sitter igjen med et problem som er i ferd med å vokse dem over hodet.

Et mareritt

– De tar oss i neven og lover at ting skal bli utbedret, men nå har vi sett oss leie på dette. Det siste de kom med var et utspill om at de hadde fått tak i deler for å utbedre balkongdørene, men at vi må koste det selv, forteller Albert Grindhaug.

– De bygger drømmer, sier de, men dette er heller et mareritt, mener Nils Ove Simonsen.

Nå forlanger de at byggherren kommer på banen og gjør de utbedringene som kreves for at hver enkelt skal få en fullverdig bolig, slik som de var lovet.

– Dette er uholdbart. De lurer folk. Vi er veldig skuffet over den behandlingen vi har fått, sier Jostein Mikkelsen.

Beboerne er også skuffet over Husbankens manglende befaring av leilighetene.

– Boligene er Husbankfinansiert, men det er kun en av beboerne her som har fått sin leilighet inspisert av Husbanken. Også de må komme på banen nå og være seg sitt ansvar bevisst, synes Glen Tony Pedersen.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK: