KARMØY: I forkant av budsjettbehandlingen i fjor høst, var nedleggelse av barnehagen på Torvastad en av de mest omtalte sakene.

Rundt 500 mennesker gikk i fakkeltog. Uten at Høyre, Frp og KrF snudde av den grunn.

Det ble vedtatt å bygge en ny barnehage på Avaldsnes, med plass til åtte avdelinger.

Seks avdeling på Skeie

KrF samarbeider ikke med Høyre og Frp lenger, og nå er det klart at partiet har snudd i saken. De blir med på det Ap, SV, Sp og Venstre har foreslått hele veien. Nemlig å opprettholde driften på Torvastad, og bygge ny barnehage på Avaldsnes med plass til seks avdelinger.

- I dag har jeg vært i kontakt med Leif Malvin Knutsen via e-post. Ifølge han, kommer barnehagen på Skeie til å bli redusert til seks avdelinger, og Storesund barnehage får fortsette som i dag, skrev Jorunn Jette på Facebook-siden «Nei til nedleggelse av Storesund barnehage» i helgen.

70 prosent av inntektene

Folkene rundt Bjørgene grendahus er svært fornøyd med nyheten. Det er nemlig grendahuset som eier barnehagebygget og leier ut til den kommunale barnehagen.

- KrF har svelget sin første kamel. Det betyr at grendahuset er berga. Leieinntektene fra helsestasjonen og barnehagen har utgjort cirka 70 prosent av inntektene til grendahuset. Helsestasjonen forsvinner. Hvis barnehagedriften hadde blitt borte også, ville vi fått store økonomiske problemer, påpeker Jon M. Torvastad i Torvastad grendahus.

Den kommende varaordføreren Leif Malvin Knutsen (KrF) bekrefter nå at hans parti har snudd i saken. Han vil ikke være med på at KrF har slukt en kamel.

- Det må i tilfelle være en liten minikamel, sier Knutsen.

Lite å spare på nedleggelse

Han begrunner helomvendingen med nye beregninger kommunens administrasjon har gjort.

- Nye beregninger viser at den økonomiske forskjellen for kommunen er liten mellom det som tidligere er vedtatt og det vi nå går for. Nå blir det seks avdelinger på Skeie og fortsatt drift på Torvastad. Storesund barnehage blir en underavdeling av den nye på Avaldsnes.

Den nye kommunale barnehagen skal bygges ved det gamle idrettsanlegget på Skeie, og skal etter planen stå klar i 2017, med en opprinnelig investering på 60 millioner kroner.

LES OGSÅ: Hundrevis i fakkeltog på Torvastad

LES OGSÅ: Storasund barnehage legges ned