Makten fordelt i Karmøy

enige: Aase Simonsen (H) blir Karmøys første kvinnelige ordfører. Fredag ledet hun pressekonferansen der H, Frp og KrF presenterte forhandlingsresultatet.

enige: Aase Simonsen (H) blir Karmøys første kvinnelige ordfører. Fredag ledet hun pressekonferansen der H, Frp og KrF presenterte forhandlingsresultatet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Samarbeidspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti sikrer seg seks av de ni plassene i formannskapet.

DEL

KARMØY: Dette kom fram på en pressekonferanse i rådhuset fredag ettermiddag. Der informerte kommende ordfører Aase Simonsen (H), kommende varaordfører Helge Thorheim (Frp) og kommende leder i hovedutvalg for helse og omsorg Leif Malvin Knutsen (KrF) om fordeling av posisjoner og felles politisk plattform.

Ledervervene fordelt

Høyre og Frp får tre plasser hver i formannskapet, KrF får to. Da er det tre plasser igjen til opposisjonen. Leif Malvin Knutsen blir altså leder i hovedutvalg for helse og omsorg. De øvrige lederposisjonene er fordelt på parti, men hvem som skal bekle de forskjellige vervene blir først klart i neste uke. Det nye kommunestyret skal konstituere seg 25. oktober.

Del på Facebook

Høyre får nestlederen i hovedutvalg for helse og omsorg og lederen i hovedutvalg for teknisk. I teknisk får Frp nestlederen. Arbeiderpartiet får ledervervet og KrF nestledervervet i hovedutvalg for oppvekst og kultur.

Nytt hovedutvalg

De tre partiene har også bestemt at administrasjonsutvalget skal oppgraderes til hovedutvalg. I dette fjerde hovedutvalget får Frp lederen og Ap nestlederen.

Det skal også opprettes et nytt utvalg for samfunnsplanlegging direkte underlagt formannskapet. Utvalget skal ha fire medlemmer, og Frp får ledervervet.

Det er også klart at Ap får lederen i kontrollutvalget. Ordfører og varaordfører skal representere Karmøy i styret for Haugalandspakken.

Den felles politiske plattformen innebærer blant annet at partiene forplikter seg til å fremme felles innstillinger til årsbudsjett og økonomiplan i hele perioden. Eiendomsskatten består. De alkoholpolitiske retningslinjene skal ikke endres i perioden, men kontrollen skal bli strengere.

Artikkeltags