Flere toppnavn til SILK

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tove Nilsen, Vigdis Hjorth, Trude Teige, Lars Ove Seljestad, Aslak Nore, Kari Birkeland og fortellerkvelden lørdag med Sally Nilsson i spissen, er nå i boks.

DEL

KARMØY: I ettermiddag presenterte John Rullestad, leder i hovedstyret, nye navn til Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK).

- Nå er det bare siste finpuss som skal til før vi er helt i mål med SILK-programmet,  skriver John Rullestad i en pressemelding.

SILK arrangeres 30. oktober til 2. november.

Slik presenterer SILK forfatterne som kommer under festivalen:

Tove Nilsen har fått både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. I 2011 ble hun Nilsen tildelt Amalie Skram-prisen.

Vigdis Hjorth har også vunnet AmalieSkramprisen og det skjedde i år for hennes samlede forfatterskap.

Trude Teige treffes to ganger på SILK, først på Senioruniversitet på fredagen der hun tar for seg overgrep i bedehusmiljøet på Vestlandet i sin siste krimbok  ”Jenta som sluttet å snakke", den fjerde boken om Kajsa Coren. Boka kom ut nylig, emn Aschehoug har allerede måtte trykke nytt opplag. Dagen etter blir det en spenstig samtale mellom henne og Hans Olav Lahlum. Trude Teige er nå forfatter på heltid etter at hun nylig sluttet i TV2

Kari Birkeland har også en fortid i TV2 og var faktisk med den aller første nyhetssendingen på TV2. Hun kommer til SILK som intervjuer og sørger fort at man sammen med Jan H.Landro, Tom Egeland og britiske Rosie Goldsmith har fått en kvartett med topp profesjonelle intervjuere, noe som sikrer publikum flotte opplevelser i samtalene med forfatterne. Hun skal bl.a intervjue svenskene Johan Theorin og Hans Rosenfeldt (mannen bak TV-serien Broen”           

Aslak Nore er et nytt ansikt for SILK-publikummet. Han debuterte i 2007 med ”Gud er norsk” en fortelling om norske soldater, ikke så rart med sin bakgrunn fra Telemarkbataljonen og med NATO i Bosnia.
Under SILK skal Nore være med i SILKeFotball fredagskvelden. Sammen med faren Kjartan Fløgstad var han i Brasil under årets VM. I boka Brasil 2014 som kommer ut i oktober skriver far og sønn om kampene, men også om forholdene i landet som arrangerte mesterskapet. De reiste på kryss og tvers i Brasil- til storbyene Rio de Janeiro og Sao Paulo og til jungelen i det indre av Amazonas, de var på tribuner, i gatene og på kafeer.

Lars Ove Seljestad fra Odda er en av de viktigste stemmene i norsk samtidslitteratur. Han var på SILK for to år siden. Siden da hanr han kommet ”Storspring. Eit fabrikkdikt", som var hans lyrikkdebut og i år "Kjære bror", den nye romanen hans. Romanen  er formet som et langt brev fra lillebror til storebror. Brevet er et forsøk på å forstå det mørket og den tomheten som brått oppsto rundt en elsket, fremgangsrik og på alle måter vellykket storebror

Sally Nilsson begynte i Rogaland Teaters barneteater. Hun var ferdig utdannet skuespiller i 1969, og ble tilsluttet ensemblet ved Rogaland Teater sesongen 1976/77. Hun har gjort mange store roller med publikumssuksess. Hun deltar på fortellerkvelden.

Sally Nilsson er også kjent som revyartist. Nå er hun klar for SILK med Ajax historier.

Thorleif Odland, kjent fra revylivet på Karmøy med sine lune og treffende utsagn, kommentarer og sang og er spesielt kjent fot sin figur Johannes.

Dagfinn Skogland, koperviksbu bosatt i Bergen og sommerbolig i Skudeneshavn, spør "Hva er det med visene?"

Anette Pedersen, sevlandsjente er en ung og lovende revyartist på Karmøy som også er glad i å synge.

Jacob Snørteland deler tanker han har rundt dikteren, eventyrsamleren og folkeminnegranskeren Jørgen Moe.

LES OGSÅ:
Suksessforfatter kommer

Henter "Broen" til SILK
 

Artikkeltags