Henter «Broen» til SILK

MANUSFORFATTER: Hans Rosenfeldt kommer til høstens SILK-festival. Her sammen med festivalsjef i SILK John Rullestad. Foto: Privat

MANUSFORFATTER: Hans Rosenfeldt kommer til høstens SILK-festival. Her sammen med festivalsjef i SILK John Rullestad. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Manusforfatteren bak TV-suksessen «Broen» kommer til årets SILK i siste helg i oktober.

DEL

KARMØY: Hans Rosenfeldt er manusforfatter og har skrevet tre krimromaner som er utkommet på Aschehoug. Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK) har blant annet invitert ham fordi skandinaviske TV-serier har blitt eksportartikkel ute i verden.

– Vi traff på ham under Hay-festivalen i Wales og spurte om han ville komme til Vestlandet og en liten festival. Rosenfeldt sa ja med det samme. Siden vi er internasjonale bør vi ha en del utenlandske navn, mener festivalsjef John Rullestad.

Den svensk-danske TV-serien «Broen» handler om at en person blir funnet drept på Øresundbroen. Vi er i grenselandet mellom Danmark og Sverige. De to etterforskerne Saga Norén og Hans Martin Rohde jakter på en seriemorder.

– Mange «Broen»-seere sitter igjen med spørsmål. Hans Rosenfeldt vil fortelle om arbeidet med filmen, men han kan ikke love at sesong tre gir alle svarene, forteller Rullestad.

Kan komme flere navn

– Har du fulgt med på «Broen»?

– For å være ærlig har jeg ikke sett hele serien. Den er solgt til 100 land. Her er noe som treffer. Siden Rosenfeldt skriver både for TV og bøker, kan han si noe om hvordan han jobber. Skandinavisk krim har blitt en suksess. Så spørs det hvor lenge dette kan vare.

– Er SILK-programmet klart?

– Alt er ikke klart. Jeg har et par interessante navn som kan komme. Vi har gjort uformelle avtaler med folk fra Island. Når vi lager festival, må vi ofte ligge ett år i forkant for å få de forfatterne vi ønsker, sier Rullestad.

På programmet står en rekke navn både fra inn- og utland. Det er allerede kjent at Christina Lamb, som har skrevet om den uredd jenta Malala kommer.

Tom Egeland, Hans Olav Lahlum, Jørn Lier Horst, Geert Mak og fantasyforfatteren Lene Kaaberbøl er klar for SILK.
Sistnevnte kommer også til festivalene bLEST i Tysvær og Falturiltu på Stord.

Fått hovedsponsor

SILK har i år fått et samarbeid med Haugaland Kraft, som blir festivalens hovedsponsor.

– Vi er en stor bidragsyter innen idrett og på kulturelle områder. SILK er en ung festival. Vi ønsker å gi starthjelp. I den digitale verden vi lever i er det å lese en god bok en viktig verdi. SILK ivaretar den yngre generasjonen. Vi har gått inn på en treårig avtale, sier divisjonssjef marked Gunn M. Lassesen. Hvor stor avtalen er, vil hun ikke gå ut med.

SILK har flere samarbeidspartnere. Fritt Ord gir 50.000 mens Rogaland fylkeskommune bidrar med 40.000 kroner i år og to år framover.

– Vi tar ett steg av gangen, sier John Rullestad.

Artikkeltags