Gå til sidens hovedinnhold

Historiker med reiselyst til SILK

Artikkelen er over 7 år gammel

Geert Mak ga oss Europas historie i 35 episoder på TV. Nå er han klar for årets SILK.

KARMØY: Den nederlandske historikeren  Geert Mak  ga oss Europas historie i TV-serien « Europa- en reise gjennom det 20.århundret» som gikk i 35 episode på NRK 1. Nå kommer Mak til SILK (Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival) med sin siste bok  «USA - en reise».

Der følger Mak ruten John Steinbeck fulgte for femti år siden i sin  «Travels with Charley». Reisen går utenfor allfarvei i søken etter  det gigantiske landets røtter.

Barnebokforfatteren og illustratøren Sarah McIntyre er også klar for SILK. Hun besøkte en del skoler på Karmøy tidligere i år, og begeistret både  elever og lærere.

Krimfolk

Sidsel Dalen er nominert til årets Rivertonpris for sin siste kriminalroman «21 dager». Hun stiller sammen med Monika Yndestad («Jentene fra balletten» og den ferske «Gapestokk») og Jorun Thørring som har gitt ut flere kriminalromaner. En av de første, «Glassdukkene», blir nå filmet.

Også krimforfatteren Jørn Lier Horst kommer tilbake til Skudeneshavn. Han skriver krim både for voksne og for barn, og ble nylig nominert til en engelsk  pris for romanen «Vinterstengt». Jørn  Lier Horst har også nylig gitt ut sin fjerde bok i CLUE-serien for barn.

Debutant og serier

Sissel Værøyvik kommer for å snakke om sin debutroman  «Rakels bok»,  og Thor Soltvedt vil fortelle om sin serie  om  Glenn Anton.

Steffen Sørum er mannen bak den meget populære korsfarerserien for barn, og også han har vært involvert i skoleprosjektet STORy Matters som SILK samarbeider med festivalen i Hay i Wales om.

Anne Gaathaug kommer også i år til  SILK med quiz.
 

Kommentarer til denne saken