Populær fotballprat på SILK

GODE OG DÅRLIGE: Fotball er et umettelig utgangspunkt for gode og dårlige historier. Her fra best i vest-panelet. Davy Wathne (t.v.). Egil Østenstad, Øystein Eide og intervjuer Frode de la Costa Lien. 	FOTO: ROAR ESKILD JACOBSEN

GODE OG DÅRLIGE: Fotball er et umettelig utgangspunkt for gode og dårlige historier. Her fra best i vest-panelet. Davy Wathne (t.v.). Egil Østenstad, Øystein Eide og intervjuer Frode de la Costa Lien. FOTO: ROAR ESKILD JACOBSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et fullstappet lokale møtte fotballkompetente samtalepartnere i Skudeneshavn.

DEL

KARMØY: Kjente navn som Davy Wathne, Egil Østenstad og Arild Stavrum, sammen med FK Haugesund-forfatter og blogger Øystein Eide, og den britiske fotballjournalisten Jonathan Wilson.

En kveld i fotballens tegn på litteraturfestivalen i Skudeneshavn (SILK).

Gamle og nye historier – morsomme og triste – analyser, innsikt og perspektiver, og en hel del alvor med fotball som bakteppe.

Utsolgt hus

– Fotball er et fantastisk spill, og passer ypperlig til å fortelle historier, sier John Kåre Hoversholm.

Skudenesbuen er kjent for sine kulturelle innslag under TV 2s sendinger fra Tour de France. På hjemstedet har han fått SILK-styret med på notene om å arrangere fotballkveld med utgangspunkt i aktuell fotballitteratur.

Fredag var det utsolgt hus.

– Det viser at fotball betyr mye for mange folk på ulike måter, sier Egil Østenstad til Haugesunds Avis.
Østenstad fra Torvastad har sitt fotballhjerte i Viking. Han er tidligere profesjonell fotballspiller i Southampton og var også sportsdirektør i Viking.

Vest er best

Egil Østenstad satt sammen med Øystein Eide fra Haugesund og Davy Wathne fra Bergen i det avsluttende hovedpanelet. Et vestlandsoppgjør i gode klubbhistorier om suksess, skuffelser og kultur.

Bak resultatene

– Jeg synes vi er gode med line-upen i år. Den lokale biten trekker nok mange folk, og det er interessant å høre hva representanter for fotballen som ser bak resultatene har å melde, mener John Kåre Hoversholm.
Han intervjuet forfatter og journalist Jonathan Wilson om taktikk og internasjonal fotball.
Tidligere fotballspiller Arild Stavrum snakket om sin nye bok «En sommer med fotball» – om alvorlig sjukdom og de fine tingene ved fotball.

Artikkeltags