Gå til sidens hovedinnhold

Lave priser frister mest

Artikkelen er over 11 år gammel

Lave billettpriser er den viktigste årsaken til at reisende vil fly til og fra Helganes.

KARMØY: Fire av ti rogalendinger mener at lave billettpriser på mange av rutene er det viktigste virkemidlet for å få flere reisende til å bruke flyplassen på Karmøy.

Dette kommer fram i en meningsmåling Respons Analyse AS har utført på oppdrag fra Haugesunds Avis.

Nest viktigst er kort reiseavstand til flyplassen. Det svarte 26 prosent av de spurte. Over halvparten av de spurte i nordfylket oppgir lave billettpriser er det viktigste virkemidlet for å øke trafikken på Helganes. Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at 38 prosent i sørfylket mener det samme.

Alle under 60 år

Halvparten i gruppa under 30 år trekker fram pris som virkemiddel. Men i alle aldersgrupper opp til og med 59 år, vektlegger godt over 40 prosent det samme.

Blant dem over 60 år oppgir 26 prosent lave priser som det viktigste tiltaket for å øke trafikken på Helganes. Nesten like mange – 24 prosent – vektlegger kort reiseavstand til flyplassen.

Under ti prosent i alle aldersgrupper er opptatt av gode parkerings- og overnattingsmuligheter nær flyplassen.

Lufthavnsjef Øystein Østensjø i Avinor tar tallene som en bekreftelse på at det er en riktig strategi å utvikle Helganes som lavprisflyplass.

– Det er spennende at også mange i sørfylket vil reise fra Helganes, bare prisene er lave nok, sier lufthavnsjefen.

Han har sett et skifte på Helganes de siste årene, særlig etter at Norwegian etablerte ruter til Oslo; de reisende er blitt mer prisbevisste.

– Det er ikke bare private som har fokus på lave priser. Næringslivet vektlegger dette på en helt annen måte nå, sier Østensjø.

- Bruker mer penger

– En så høy svarandel på lave priser viser at grunnlaget for å satse på Helganes som Vestlandets Torp absolutt er til stede, sier reiselivssjef Tore Gautesen.

Han mener flyplassen har fått et godt tak på reisende fra sørfylket, Hardanger og Bergens-regionen.

– Jeg blir stadig overrasket over hvor langt folk er villig til å reise for å fly billig, sier han.

Gautesen mener at lavprissatsingen mot utenlandske besøkende, bla. tyskere på Bremen-ruta, også har en positiv effekt for reiselivsnæringen lokalt.

– Vi opplever at mange flyr billig. Da har de mer penger å bruke på destinasjonen og attraksjonene våre, påpeker reiselivssjefen.

Kommentarer til denne saken