Har hentet matchvinner med hansker

Carola Söberg med godt grep om ballen og begivenhetene. Lisa Klinga i midten.

Carola Söberg med godt grep om ballen og begivenhetene. Lisa Klinga i midten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Carola Söberg imponerte i Avaldsnes-debuten.

DEL

FOTBALL: Avaldsnes har en rekke matchvinnere framme på banen, blant andre Debinha som scoret to mål i lørdagens kamp mot Klepp og nå er oppe i 14 mål på toppen av toppscorerlista i Toppserien.

Men den som imponerte like mye i 4-1-seieren mot jærbuene, var den svenske landslagskeeperen Carola Söberg. Bunnsolid og trygg i alt hun foretok seg i debuten for Avaldsnes. Blant annet reddet hun tre ganger alene med Klepp-spissen Line Smørsgård. Den fjerde gangen ble hun overlistet, men det var til å leve med på en dag Avaldsnes scoret fire mål og aldri var truet.

Liker konkurranse om plassen

-  Dette var skjønt. Til å være første kampen for Avaldsnes er jeg fornøyd. Det er alltid vanskelig å spille sammen med nye lagvenninner etter så kort tid i klubben, sier 32-åringen, som har tre seriegull fra Sverige, sist med Tyresö.

Hun har fortsatt ambisjoner. Nå med Avaldsnes.

- Kult å være i en klubb som vil mye. Det er slik det skal være - og det er det jeg liker. Jeg går for gull, og jeg er her for å spille, sier Söberg, vel vitende om at Avaldsnes allerede har en meget god keeper i brasilianske Viviane.

- Vivi er riktig bra. Det skal være hard konkurranse om plassene, sier den rutinerte svensken.

Alle nykommerne fra start

Arne Møller var godt fornøyd med den nye målvakten.

- Carola er en veldig god keeper. Hun er flink til å kommuniserer og skaper ro foran seg. Hun spiller med stor autoritet, sier Avaldsnes-treneren.

Han sendte også de to andre nye svenskene på banen fra start lørdag.

Lisa Klinga spilte høyreback og klarte seg greit, uten å imponere.

Lisa Dahlkvist har over 80 landskamper for Sverige og har formodentlig spilt bedre kamper enn hun gjorde mot Klepp lørdag. Men rakk å vise at hun er en meget god fotballspiller.

Dette sier Arne Møller om de to Lisa-ene:

- Lisa Klinga er flink med ball, men er ny og trenger tid på å finne rytmen. Hun kom likevel bra fra denne kampen og viste at hun passer godt inn i måten vi spiller på.

- Lisa Dahlkvist har kommando og ro på midten. Hun er der det skjer, skaper trygghet med ball og setter opp spissene.

Frida på gang

Avaldsnes-treneren hadde notert flere positive ting etter 90 solide minutter mot Klepp.

Frida Magnusdottir begynner å ligne seg selv etter en svak vårsesong der hun var preget av langt skadeavbrekk i oppkjøringen. Mot

Klepp scoret hun på et fantastisk langskudd fra 30 meter. Hun gjorde også et småpent forarbeid til Debinhas 3-0-scoring.

Freja Hellenberg vikarierte som midtstopper i Andreias skadefravær (ute resten av sesongen) og løste den oppgaven bra.

Men Møller framhevet først og fremst den kollektive prestasjonen.

- Vi var veldig skuffet etter den siste vårkampen mot Kolbotn. Nå har vi jobbet hardt for å bringe tilbake det spillet vi vet vi kan, og få troen på det vi driver med. Derfor var det godt å se at vi spilte med så bra kontroll, skapte sjanser og scoret fire mål. Spillerne var veldig bestemte på å gå ut og jobbe hardt og vise hva de kan, sier Møller.

Gull og sølv kan bli vanskelig med sterke Lillestrøm og Stabæk henholdsvis tolv og sju poeng foran. Men fem poeng opp til Røa på bronseplass kan være en overkommelig oppgave for Avaldsnes.

- Det tenker jeg ikke på. Nå er det Trondheims/Ørn borte som gjelder, sier Arne Møller.

- Målet er medalje og cupfinale

Sportslig leder og rundhåndet hovedsponsor, Arne Utvik, snakker mer enn gjerne om mål og ambisjoner.

- Målet for høsten er medalje og cupfinale, sier han.

Og det blir i så fall med den stallen Avaldsnes har i dag – sannsynligvis. Mandag stenger overgangsvinduet.

- Det kan hende at vi henter én spiller til. Men jeg er godt fornøyd med stallen slik den er nå. Og jeg er godt fornøyd med det spillerne viste mot Klepp. De har skjerpet seg, sier Arne Utvik.

PS! Avaldsnes-kaptein Rosana sto over kampen mot Klepp på grunn av lungebetennelse. Hun håper å være klar til bortekampen mot Trondheims/Ørn neste lørdag. 

Artikkeltags