Jennings til SILK

Uten silkehansker: Andrew Jennings har gått både FIFA og IOC nøye etter i sømmene. Alt han har funnet er ikke like vakkert. Fredag 31. oktober kommer han til Skudeneshavn. foto: NTB  Scanpix

Uten silkehansker: Andrew Jennings har gått både FIFA og IOC nøye etter i sømmene. Alt han har funnet er ikke like vakkert. Fredag 31. oktober kommer han til Skudeneshavn. foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Andrew Jennings blir stjernen på laget når SILK inviterer til fotballkveld i Skudeneshavn fredag 31. oktober.

DEL

FOTBALL: Jennings er både beryktet og berømt som grave-journalist og forfatter.

Den 71 år gamle briten har begått flere bøker som setter flere av verdens fremste idrettsledere i et svært ubehagelig lys.

I «The Lords of the Rings, Power, Money & Drugs in the Modern Olympics» fra 1992 og i «The Great Olympic Swindle» fra 2000 får OL-pampene i IOC passet påskrevet.

Senere har han gått inn i knallharde taklinger med det internasjonale fotballforbundet med bøkene «FOUL! The Secret World of FIFA: Bribes, Vote-Rigging and Ticket Scandals» fra 2006 og «Omertà: Sepp Blatter's FIFA Organised Crime Family», som kom ut tidligere i år.

Andrew Jennings er kort fortalt en korrupsjonsjeger på høyt internasjonalt nivå.

Roste etter OL-nei

– Vi er veldig godt fornøyd med å få Jennings til Skudeneshavn. Han var nylig på banen og roste Norge etter vårt nei til OL i Oslo i 2022, og er således ekstra aktuell, sier John Kåre Hoversholm.

Han er som vanlig ansvarlig for fotballbiten under Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival (SILK).

I tillegg til Jennings kan han også by på Aslak Nore, Henning Bergsvåg og Davy Wathne i lagoppstillingen.

– Nore har sammen med sin far Kjartan Fløgstad skrevet bok om fotball-VM i Brasil. Den kommer ut i disse dager, og det blir spennende å høre hva Nore har å fortelle. Vi prøvde også på Fløgstad, men han var dessverre opptatt den dagen, sier Hoversholm.

Fra Bergen har han hentet poeten Henning Bergsvåg. En lidenskapelig Brann- og Sunderland-supporter (det siste i likhet med Hoversholm).

– En utrolig morsom fyr som har skrevet mye artig om fotball. Bergsvåg samarbeider mye med Frode Grytten, forteller Hoversholm.

Fra Bergen kommer også TV 2-sportens Davy Wathne. Primært som intervjuer.

– Litt humor, mye seriøst

– Det blir litt humor, mye seriøst, litt OL og mye fotball. Trolig avslutter vi med en paneldebatt, sier John Kåre Hoversholm.

Billettsalget har startet. «Tribunen» tar cirka hundre tilskuere.

Artikkeltags