– Tom Nordlie drar damer

JOBBER MED SPILLERSTALLEN: Etter at Tom Nordlie (t.v.) og resten av støtteapparatet nå er i boks, jobber sportslig leder Arne Utvik nå for fullt med å få på plass spillerstallen. Nordlie ønsker seg 22 spillere i stallen og flest mulig på plass i januar.foto: Grethe Nygaard

JOBBER MED SPILLERSTALLEN: Etter at Tom Nordlie (t.v.) og resten av støtteapparatet nå er i boks, jobber sportslig leder Arne Utvik nå for fullt med å få på plass spillerstallen. Nordlie ønsker seg 22 spillere i stallen og flest mulig på plass i januar.foto: Grethe Nygaard

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arne Utvik er ikke i tvil: Tom Nordlie har gjort Avaldsnes enda mer attraktive.

DEL

FOTBALL: Mandag ble Tom Nordlie, etter lange forhandlinger, endelig bekreftet som ny Avaldsnes-trener.

Avaldsnes har lenge vært vant til at spillere tar kontakt og vil spille for klubben. Satsing og profesjonelle vilkår har lokket. Men etter at ansettelsen av Nordlie ble bekreftet, har pågangen økt.

LES OGSÅ: Bestemmer seg snart

– For å si det sånn: Tom Nordlie drar damer, humrer en fornøyd Arne Utvik.

Ifølge Avaldsnes sin sportslige leder får klubben nå henvendelser fra en rekke toppspillere.

– Det er både fra Norge og utlandet. Spesielt Danmark og Brasil, sier Utvik.

– Er det norske landslagsspillere?

– De har i hvert fall hilst på Even Pellerud, sier Utvik.

Bare sju spillere klare

Spillerjakten har vært i gang en stund og har økt i styrke nå. Men det er også viktig å få avklaringer fra spillerne som dannet stallen i fjor.

– Det har rett og slett ikke vært tid. Det kommer nyheter på løpende bånd utover nå, sier Utvik.

For i skrivende stund har Avaldsnes bare sju A-lagsspillere (se fakta) klare for neste sesong. Den siste som ble klar er Viviane Holzel. Den brasilianske keeperen skrev under tirsdag. Av de usikre er det flere som har fått tilbud om å bli med videre.

– Vi ønsker både Karina Sævik (se egen sak), Hildegunn Sævik, Cecilie Pedersen og Debinha med videre. Jeg er optimist. Mange har ventet på en treneravklaring, sier Utvik.

I dialog med Dahlkvist

Av dem som er bekreftet ut finner vi kun to svensker, ikke tre som først antatt. Svenske medier har slått fast at landslagsspiller Lisa Dahlkvist er ferdig i Avaldsnes, men dette avkrefter Utvik.

– Jeg snakker fortsatt med Lisa og har håp om at hun blir med videre, sier han.

Det er ikke tatt en beslutning på om Avaldsnes ønsker å ha med seg Freja Hellenberg og Diane Caldwell videre.
Med i vurderingen er trolig at Tom Nordlie har signalisert at han ønsker både å fornorske og forynge spillerstallen, som skal være på 22 spillere.

I tillegg har Avaldsnes, som Haugesunds Avis allerede har skrevet, tatt kontakt med de unge Haugar-spillerne Meryll Abrahamsen og Christina Ambjørndalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken