KARMØY: Søndag ble det klart at Avaldsnes er enige om å kjøpe den norske landslagskapteinen fri fra kontrakten med sin svenske klubb Kopparbergs/Gøteborg FC.

- Det er mange grunner til at jeg takket ja til Avaldsnes. Jeg kommer nærmere familien i Bergen. Dessuten er kjæresten min fra Stord. Også han kommer nærmere sine. Dessuten får jeg muligheten til å være proff i Norge. Så totalsituasjonen var veldig bra, sier Mjelde.

Hun tar for gitt at hun kommer til en klubb med høye sportslige ambisjoner, akkurat som hun selv har.

- Jeg regner med at Avaldsnes ønsker å kjempe om gullet kommende sesong. Og jeg kommer ikke for å bli nummer tre, slår Mjelde fast.

25-åringen hadde flere samtaler med Avaldsnes-trener Tom Nordlie før jul.

- Jeg kjenner han ikke så godt fra før, men det er klart det han fortalte bidro til det valget jeg har tatt, sier Mjelde.

Nordlie vil bruke Mjelde på midtbanen, men har ikke bestemt seg om hun skal spille sentralt eller som indreløper i trenerens 4-3-3-formasjon.

- I Sverige har jeg spilt sentralt i 4-4-2. Men det er indreløper jeg har lyst å være og i den rollen jeg ønsker å utvikle meg. Indreløper er min drømmerolle. Jeg må bygge opp en større motor hvis jeg skal spille der, men det er jeg i gang med, sier Mjelde som så vidt har begynt sesongoppkjøringen i i Sverige.

Akkurat nå er hun på La Manga med landslaget, som en del av oppkjøringen til VM. Til uka blir det landskamper mot Sverige (13. januar) og Irland (15. januar).

- Etterpå skal jeg tilbake til Sverige. Jeg må pakke og si ordentlig farvel. Deretter går turen til Avaldsnes, forteller Mjelde.

Allerede før jul sa Mjelde ja til å gå til Avaldsnes. Men på grunn av at hun var under kontrakt, har overgangen tatt tid. Men nå er Avaldnes enig med Kopparbergs/Gøteborg FC om en overgangssum.

- Jeg har forholdt meg til kontrakten og prøvd å holde meg unna den biten. Jeg har forstått at det var komplisert, fordi klubben ønsket å beholde meg. Det er litt rart å forlate dem nå, men samtidig er det godt. Jeg er glad for at det ordnet seg. Det har vært mye usikkerhet, sier Maren Mjelde.