Vil hjelpe stortalent til VM

KOSTBAR IDRETT: Brettseiling er ingen billig idrett. Når trenger 16-årige Martin Møller Hovda hjelp til å få oppfylt drømmen om å få delta i VM i Italia i sommer. Foto: privat

KOSTBAR IDRETT: Brettseiling er ingen billig idrett. Når trenger 16-årige Martin Møller Hovda hjelp til å få oppfylt drømmen om å få delta i VM i Italia i sommer. Foto: privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Brettseilertalentet Martin Møller Hovda er i tvil om han har råd til å reise til VM. Det vil Stian Vikra gjøre noe med.

DEL

KARMØY: Martin Møller Hovda fra Åkra har over flere år imponert i brettseiling. Nå er han forhåndsuttatt til VM i slalåm i Italia i slutten av juni.

– Det hadde vært fantastisk å delta i VM, hvor jeg allerede er lovet en startplass, men vi får se jeg har råd til å reise, sa Martin Møller Hovda til Karmøynytt nylig.


Da reagerte Stian Vikra umiddelbart. Vikra, som blant annet er kjent for å være den første som har svømt over Skagerak, gikk ut på Facebook med støtte til Hovda.


Der ønsker han å holde sitt kjente foredrag «Mot alle odds» for en bedrift som i stedet for å betale ham gir honoraret til Martin Møller Hovda. Vikra synes det er for dumt at en lokal brettseiler på vei opp i verdenstoppen ikke skal ha råd til å delta i VM.

– Jeg reagerte da jeg leste om Martin og har lyst til å hjelpe ham. Litt av årsaken er også at jeg kjente meg igjen fra min egen bakgrunn, der jeg slet med å få til prosjektene mine. En av dem som reddet min drøm var Svend Svendsen. Han sa «Nesten like bra som å oppnå sine egne drømmer, er å hjelpe andre å nå sine», forteller Vikra. Han håper det lokale næringslivet vil støtte Martin Møller Hovda.

– Har vært uheldig

På Åkra sitter en glad og takknemlig 16-åring.

– Dette er veldig bra. Jeg har vært uheldig og fått ødelagt en del utstyr. Derfor har jeg brukt mer penger denne sesongen enn planlagt, forteller Hovda.

Han skal til nordisk mesterskap i Danmark mot slutten av juni. Hvis han får råd, reiser han direkte derfra til VM i Italia, som begynner 29. juni.

– Jeg mangler penger til flybillett og til reparasjon av et seil, sier Hovda som håper at initiativet til Vikra får respons.

Les også: Møller Hovda vant i Tyskland

Artikkeltags