TV: «Den nakne sannhet» er en helt ny TV-serie der 40 par får sjansen til å ha den ærligste samtalen noensinne. Ved hjelp av programleder og sannhetsekspert Vidar Hansen og en løgndetektor – vil de få de ærlige svarene de søker. Programmet får premiere mandag 15. januar på TV 2 Livsstil, heter det i en pressemelding fra TV-kanalen.

I programmet møtes personer som lever i kjærlighetsforhold, ekskjærester og noen i helt nye forhold for å ha den ærligste samtalen de noensinne har hatt. I hvert program møter vi to par, der deltakerne får stille hverandre 20 spørsmål hver. Noen spørsmål er unike for akkurat det paret, mens andre dekker det som par vanligvis trenger svar på.

I forkant av samtalen går deltakerne igjennom en løgndetektortest. Programleder Vidar Hansen, som også er en sannhetsekspert, leder samtalen mellom parene og stopper opp hvis han avdekker usannheter. Målet med samtalen er å få bekreftelser, skape ro eller å få en avslutning på forholdet for parene.

– Sannheten sitter i minnene våre, mens en løgn er noe man skaper i fantasien. Hjernen jobber hardere for å skape en løgn, enn for å fortelle sannheten – og det er det vi måler i en løgndetektortest. Jeg skal sørge for at parene får den ærligste samtalen de noen gang har hatt, forteller Vidar Hansen i meldingen.

Programleder Vidar Hansen er tidligere politietterforsker og spesialist på kroppsspråk. Han regnes for å være landets mest ettertraktede «tankeleser». I desember hadde han og haugesunder Captain Frodo med showet «The Cop and the Captain» i Festiviteten. Løgndetektortestene gjennomføres av Ørjan Hesjedal, som er ifølge TV 2 Nordens fremste ekspert på løgndetektortesting.