TYSVÆR: Denne uka går den årlige litteraturfestivalen Blest av stabelen i Tysvær. Blant annet med lokale og nasjonale forfattere på programmet.

Søndag ettermiddag blir en stor stund for 30-åringen Kjersti Andrea Storhaug fra Falkeid i Tysvær. Da debuterer hun som forfatter. Vormedal Forlag gir ut Storhaugs første diktbok «Frontlinjeren».

– Jeg har skrevet i 10–15 år, og det er en uvirkelig drøm å endelig få gi ut noe selv, beskriver tysværbuen.

«Frontlinjeren» er en høst personlig bok. Kjersti Andrea har slitt med helseproblemer i mange år. Hun har Diabetes 1, og utviklet etter hvert alvorlig spiseforstyrrelse. Storhaug har vært åpen om sykdommen, og er intervjuet i flere artikler rundt om i landet.

– Det er noen dikt fra hele min skriveperiode, men rundt 80–90 prosent av diktene er fra det siste året. Og de fleste av diktene er skrevet mens jeg var på Haukeland. Der var jeg innlagt på spesialavdelingen for spiseforstyrrelser, forteller forfatterdebutanten.

– Går på fram nå

Diktboken er en slags selvbiografi.

– En slags selvbiografi i diktform. Færre ord enn i en ordinær selvbiografi, men man kan få sagt mye med få ord. Jeg er veldig spent på mottakelsen av boka. Jeg legger meg selv på et fat her, og sier «vær så god». Dette handler om mitt eget liv, og er veldig personlig, forteller Storhaug.

Hun bor for tiden hjemme hos foreldrene sine på Falkeid.

– Jeg er ikke innlagt lenger, men går fortsatt til behandling. Det går på fram, sier 30-åringen.

Kjersti Andrea er ikke i arbeid grunnet sin helsesituasjon, men hun har en drøm om å bli erfaringskonsulent, slik at hun kan hjelpe mennesker som sliter med både diabetes og spiseforstyrrelser, skriver Blest i sitt program.

Søndag ettermiddag skal hun presentere seg selv og boka si på Blest. Det blir også opplesing av noen dikt.