FOTBALL: Etne Cup er distriktets største og mest populære barnefotballcup. Men de to siste årene har cupen gått i vasken på grunn av korona. Til helga er det endelig klart for et nytt kapittel av Etne Cup-eventyret, som startet i 1980.

Til tross for to års pause tror Etne Cup-ledelsen at de har kontroll like før det hele braker løs.

– Jeg tror vi har husket det meste. Vi er så heldige at vi har mange av de samme folkene med oss, pluss at vi har fått noen til, sier rutinerte Roar Gundegjerde, som sitter i turneringsledelsen i Etne Cup.

Kunne hatt 200 lag

153 lag skal delta i helgens cup.

– Cupen ble som vanlig fullbooket på kort tid. Vi kunne nok hatt 200 lag her om vi ønsket det. Det gir oss blandende følelser. Vi skulle gjerne hatt plass til alle som har lyst å delta på Etne Cup. Samtidig er vi stolte av produktet vårt. Vi ønsker ikke at antall deltakere skal gå ut over kvaliteten på cupen, forklarer Gundegjerde.

Om lag 2000 spillere og trenere deltar på Etne Cup. I tillegg kommer foreldre og andre tilskuere.

– Vi dobler nok innbyggertallet i Etne denne helga. Det er en viktig helg, både for oss og handelsstanden, sier cupgeneralen.


Forberedt på stor trafikk og regn

De har tatt ekstra hensyn med tanke på trafikkavviklingen og hentet inn folk til å dirigere de som kommer.

– Vi anbefaler folk til å beregne litt ekstra tid når de skal kjøre til Etne Cup, understreker Gundegjerde.

Men været kan de ikke gjøre så mye med. Det er meldt en del nedbør i Etne i helga.

– Men det ser lettere ut nå enn det har gjort. Dessuten snur det fort. Uansett har vi taklet regn før og skal klare det igjen. Blir det for ille, har vi alliert oss med et vaskeri der alle kan komme og vaske draktene sine, sier Etne Cup-sjefen.