Gå til sidens hovedinnhold

Kom bare sekunder etter tyven: – Glad jeg slapp å treffe på ham

Elsa Aanensen ryddet hagemøbler inn i garasjen sin lørdag kveld da hun plutselig oppdaget at en fremmed herresykkel hadde blitt parkert der inne.

For abonnenter

HAUGESUND: Vaktsjef André Skram Hansen på Haugesund politistasjon forteller til Haugesunds Avis at politipatruljene i byen har fått med seg en beskrivelse av en mann som stjal en sykkel i byen lørdag kveld.

Sykkelen var en julegave til Elsa Aanensen i fjor jul, og har vært i daglig bruk de siste månedene. Sjøl er hun lett rystet etter at tyven gikk inn på eiendommen hennes og inn i garasjen for å lete blant flere sykler lørdag kveld.

– Jeg var i ferd med å rydde hagemøblene inn i garasjen, og hadde gått flere turer mellom hagen og garasjen da jeg plutselig så en fremmed herresykkel midt i glaningen. Da oppdaget jeg at elsykkelen min og hjelmen min var borte, og løp ut i gata for å kikke, forteller Aanensen.

Der ute møtte hun et par turgåere, som hadde observert elsykkelen og syklisten, og som reagerte på at hjelmen hang litt «på halv åtte» der han fôr forbi.

Fra turgåerne fikk Aanensen en vitnebeskrivelse, som altså er gitt videre til politiet.

– Jeg må passe litt mer på

– Dette er et råfrekt tyveri, sier vaktsjef Hansen til Haugesunds Avis.

Aanensen beskriver at elsykkelen sto midt i blant flere andre sykler, mens herresykkelen som ble stående igjen, var plassert på en måte som gjør hun tenker at han har hatt dårlig tid.

– Jeg er glad for at jeg slapp å treffe på ham. Det kunne jo gått forskjellige veier, sier hun.

Hun er mest overrasket over at noe slikt kan skje på høylys dag.

– Vi har hatt tyverier i nabolaget før, men jeg kjenner sjøl på at nå vil jeg begynne å lukke garasjen. Jeg må passe litt mer på, sier Aanensen.

Kommentarer til denne saken