Haugesunds Avis øker opplaget

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ble opplagstallene lagt fram. Haugesunds Avis har fått litt flere abonnenter. Færre leser papiravisen, men flere leser nyheter på mobil.

DEL

MeningerKJÆRE LESER: De godkjente opplagstallene for andre halvår 2018 ble frigitt torsdag klokka 10.00. Haugesunds Avis øker i opplag for andre gang på rad. Riktignok er veksten bare på 0,1 prosent. I praksis er vi stabile, men vi tar med oss veksten på 22 som en god trend. Etter 14 år med opplagstilbakegang, er det flott med vekst. Vi har også klare ambisjoner om å vokse videre på neste måling. Fra egne, oppdaterte tall, vet vi at vi akkurat nå har 137 flere abonnenter enn på samme tid i fjor.

Opplag godkjent etter Mediebedriftenes Landsforening (MBL) beregningsmetode er nå 20.697.

Det kom også offisielle lesertall torsdag. Disse er ikke helt sammenlignbare fra sist, som vanlig, kan man si. Det har vært mange endringer i beregningene som før bare har vært basert på en spørreundersøkelse. Denne gangen er det metodeendringer for de digitale tallene. Nå baseres de ikke på spørring, men på tekniske målinger.

I Kantar-tallene har Haugesunds Avis totalt 58.400 lesere hver dag. Dette er 8.600 tilbake fra for et år siden – men tallene er altså ikke helt godt sammenlignbare. Papiravisen (med e-avis) er fortsatt den største mediekanalen på Haugalandet, med 37.600 lesere (-3.400).

Øvrige lesertall: PC/Mac: 11.800, mobil: 25.700, nettbrett: 4.100. Total digital: 34.600.

Selv om papiravisa står veldig sterkt, er det interessant hvor mye større mobil er som plattform enn pc. Dette tar vi hensyn til når vi videreutvikler tjenestene våre. Leseropplevelsen for leserne skal bli bedre og bedre.

Fra egne tall vet vi at vi leses mer og mer av betalende abonnenter. Det er viktig for oss. Abonnentene lesere flere og flere sider på h-avis.no, og bruker mye tid på artiklene våre.

Samtidig er det nok slik at samfunnet også får stadig flere som ikke leser særlig med nyheter. Det er en bekymringsfull utvikling som utfordrer oss og hele det redaksjonelle Medie-Norge.

Uansett: Som redaktør for en stab som hver dag jobber beinhardt for å gi Haugalandet grundige, sanne og nyttige nyhetssaker, takker jeg alle som betaler abonnement for å finansiere dette arbeidet. Disse inntektene, sammen med annonser, gjør at vi nå igjen er i en rekrutteringsfase for å styrke journalistikken vår. Vi ansetter igjen! Vi må sørge for at vi gir leserne det tilbudet de fortjener.

Vi skal bli enda bedre på å følge med på hva som skjer, og på å levere det stoffet som er viktig og verdifull for dere. Takk.

Artikkeltags