Vi ansetter flere journalister

SATSER: Fra i dag av jobber Gaute-Håkon Bleivik (t.v.) og Ruth Sunnanå Sveistrup fra Karmøy, og to stillinger lyses ut. Tone Lütcherath (t.h.) konstitueres som nyhetsredaktør. Bak: Ansvarlig redaktør Einar Tho.

SATSER: Fra i dag av jobber Gaute-Håkon Bleivik (t.v.) og Ruth Sunnanå Sveistrup fra Karmøy, og to stillinger lyses ut. Tone Lütcherath (t.h.) konstitueres som nyhetsredaktør. Bak: Ansvarlig redaktør Einar Tho. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kommentar

Kjære leser!

I dag er Haugesunds Avis 123 år. Vi markerer dagen med å fornye oss. Akkurat i dag starter vi jakten på to nye journalister som skal sørge for at vi kan formidle enda flere gode fortellinger fra hverdag og fest på Haugalandet. Vi får større kapasitet til å undersøke ting som ikke er bra, og vi skal bli kjappere med å fortelle deg hva som skjer når det skjer.

Journalistene vi søker, skal jobbe fra Karmøy. Haugalandets største kommune har selvsagt alltid vært viktig for Haugesunds Avis, men vi har ikke alltid vært gode nok til å fange opp det som skjer der. Nå lover vi å bli bedre. Det er ikke noe dere trenger å ta mitt ord på – vi skal bevise det.

Det er ikke langt fra mediehuset i Karmsundgata til Skudenes, men vi vil være mer til stede på Karmøy. Selv bor jeg på Torvastad, men flertallet i redaksjonen bor og jobber i Haugesund. Og man følger lokalsamfunn på en annen måte når man er der hver dag. Derfor skal vi virkelig øke vår tilstedeværelse på Karmøy.

Ikke bare ansetter vi to nye journalister der, men vi flytter også eksisterende ansatte dit. For å komme kjapt og kraftfullt i gang, flytter i dag nyhetsredaktør Gaute-Håkon Bleivik til kontoret vårt i Kopervik. Han er en veldig dreven journalist, en av de dyktigste jeg har møtt. Gaute-Håkon skal skrive, men også lede arbeidet på Karmøy i en periode framover. Samtidig vil vi tidlig i 2019 begynne å lete etter en permanent leder for karmøykontoret. Det vil bli en stillingsutlysning både intern og eksternt, og det ligger dermed an til enda en ansettelse halvveis ut i 2019. Bra, sant?

Vår gode og erfarne kollega, journalist, redigerer og karmøybu Ruth Sunnanå Sveistrup, vil også ha fast arbeidssted på Karmøy. Og dette er bare begynnelsen.

I dag jobbes det fra vårt kontor i Kopervik, men når vi utvider redaksjonen, trenger vi mer plass. Derfor ser vi nå etter nye lokaler sentralt på øya. Det er også naturlig at markedsavdelingen har folk der for best å kunne fremme det gode og varierte næringslivet på Karmøy.

Selv om vi gjør en solid opptrapping nå, er dette en del av kjernevirksomheten vår. Karmøy er en av kjernekommunene våre. Stoffet vi lager fra Karmøy skal være interessant for hele Haugalandet, på samme måten som karmøybuen er interessert i hva som skjer i Haugesund, Tysvær og ellers. Haugesunds Avis skal bidra til å binde oss sammen, til felles beste. Selv om vi er lokalpatrioter og har våre fine forskjeller, er vi én gjeng.

Så har vi selvsagt også en økonomisk plan når vi satser. Amedia eier Haugesunds Avis, og vi hadde styremøte sist uke. Lokalaviskonsernet støtter opp om satsingen vår og vi er enige om at vi skal bruke penger på dette. Samtidig må vi ha resultater for å forsvare endringene vi gjør. Vi vil ha flere lesere og abonnenter på Karmøy – og ellers, selvsagt. Det er avgjørende for å trygge arbeidsplasser og for å sørge for at Haugalandet har en solid avis også de neste 123 årene.

På styremøtet nå kunne jeg fortelle at vi har hatt en nettovekst på 329 abonnenter siden styremøtet i september. Det er slik vekst som gjør det mulig å ansette flere journalister, selv om vi samtidig kritisk ser på alt vi gjør. Vi skal hele tiden utfordre oss selv og antatte sannheter for å gi flest mulig lesere et best mulig produkt utfra rammene vi har.

Vi kommer også til å gjøre noen endringer i redaksjonen i Haugesund. Det overordnede målet er å gi leserne mer av det innholdet som har mest verdi for dem.

Vi skal fortelle det dere trenger å vite, undersøke det som trenger å undersøkes, og løfte fram det som er bra og gjør oss stolte. Og så skal vi underholde litt på veien.

En viktig person i dette arbeidet er Tone Lütcherath som nå konstitueres som nyhetsredaktør. Tone er en dyktig og klok journalist som fra i dag av inngår i redaktørkollegiet sammen med meg, Inger Therese Holgersen og Lillian Haug Sortland.

Sammen med våre andre gode medarbeidere skal vi stå beinhardt på for å gi dere enda bedre journalistikk i avisens 124. år – og videre.

Takk for at du leser Haugesunds Avis!

Artikkeltags