Før du skal ut og reise er det en ting som må til og som en ikke kommer utenom: pakking. For noen er dette en koselig forberedelse før reise, men for andre er dette kun et stort ork. Uansett om du bare skal en liten tur på hytta, lang fjelltur, sydenferie eller storbyferie er det alltid mye som skal med om ferieturen skal bli vellykket.

Det finnes mange strategier når det kommer til pakking. Dersom en skal på storbyferie og shopping er det noen som velger å ta med en så og si tom koffert, slik at en har plass til å kjøpe resten. En annen klassiker er å kun ta med gamle, slitte klær som en kan kaste underveis.

En annen velkjent metode er selvfølgelig å bare slenge alt du kommer på i kofferten få minutter før avreise. Du sparer jo tid med denne metoden og kanskje en del stress med planlegging osv. Ulempen er at dette er en metode man ofte angrer på når man kommer fram og finner ut at en har glemt diverse nødvendigheter. Spesielt hvis en er på ferie langt ute i hutti heiti der eneste butikken i mils omkrets er den lokale Jokerbutikken, og du ender opp med å låne slektningers avlagte klær. Mormors gamle joggedress fra 70-tallet er heller ikke noe som tar seg så godt ut på feriebildene.

Jeg personlig er ikke noe spesielt glad i å pakke. En skal helst ha med så lite som mulig, men likevel skal dette passe til enhver anledning en kan komme i. Klærne bør også matche med hverandre. Uten å kun ta med seg grå, svarte og hvite klær er dette ganske vanskelig. Dersom ferien ikke er planlagt til punkt og prikke vet man heller ikke hvor mange finkjoler man trenger eller antall sett med treningstøy. Det er jo selvsagt lov til å bruke de samme klærne flere ganger, selv om dette heller ikke tar seg like bra ut på mammas Facebook bilder.

På YouTube kan man finne utallige ”Pakk med meg” og andre instruksjonsvideoer om hvordan man pakker på den beste måten og hva som er mest nødvendig å ta med. Mange av disse virker veldig smarte, men er ikke like enkle å utføre. Å rulle klærne i stedet for å brette skal visstnok være en enkel og effektiv måte å få bedre plass i kofferten og mindre rynkete klær. Verre er det når du i følge instruksjonsvideoen skal klare å presse hele antrekk fra innerst til ytterst inn i en sokk slik at kofferten består av små knallharde sokke-kokonger.

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var en godt gift mann, der kona står for pakkingen. Behagelig der og da, men ikke fullt så behagelig når du står der og skal melde bagasjen din savnet. Jeg har nemlig hørt om en slik episode der kofferten ikke kom frem på flyplassen. Da gubben skulle melde kofferten savnet husket han ikke hvordan den så ut. Verre ble det da personalet spurte hva som var inni for det kunne han jo heller ikke svare på. Nå skjønner jeg plutselig hvorfor sikkerhetsvaktene spør om du har pakket kofferten din selv.

Til neste år skal jeg studere i utlandet og få plass til alt fra sommer til vinter i en koffert. Hvordan i alle dager skal dette gå, når jeg ikke klarer å reise på hytta en helg uten å ta med en stor bag med klær? Kanskje jeg er nødt til å prøve sokke trikset? Jeg gruer meg allerede...