Fylkesgrensene skal ikke være til noe hinder til sammenslåing

DISKUTERTE: Terje Halleland, Svein Erik Indbjo, Rune Teikari, Ruth G Østebøvik Eriksen og Helge Andrè Njåstad

DISKUTERTE: Terje Halleland, Svein Erik Indbjo, Rune Teikari, Ruth G Østebøvik Eriksen og Helge Andrè Njåstad

Artikkelen er over 4 år gammel

I forbindelse med landsmøte til FrP benyttet representanter fra Haugesund og Sveio FrP anledningen til å snakke med lederen av kommunal- og moderniseringskomiteen.

DEL

KOMMUNESAMMENSLÅING: Haugesund og Sveio har som kjent har både gjort vedtak om å gå i forhandlinger med hverandre om nye kommunegrenser.

LES OGSÅ: Positive til storkommune (ABO)

Regjeringen har gitt tilbakemelding tidligere at strukturendringer knyttet til regionssenter kan få øremerkede midler utover de vanlige omstillingsmidlene.

De lokale representantene og lederen av kommunal og moderniseringskomiteen, Helge André Njåstad diskuterte prosessen videre og om en kan forvente av støtte fra sentralt.

Njåstad bekreftet på spørsmål fra gruppeleder Svein Erik Indbjo at fylkesgrenser ikke skal være til noe hinder for en sammenslåing, selv om han ikke helt ville garantere at de sørlige grensene i en ny kommune ville være mellom Karmsundet og Førresfjorden.

Ifølge Indbjo gikk lederen gikk langt i å skryte av kommuner med ett standpunkt, om mente at nabopraten var et langt og viktig skritt på veien for større og slagkraftige kommuner.

Artikkeltags