Gå til sidens hovedinnhold

Konsert, påskequiz eller filmer?

Artikkelen er over 2 år gammel

Misty Coast på Flytten er et av konserttilbudene i helgen. Hva med å gå på påskequiz på Scandic Maritim, eller få med deg en av de seks filmene som har premiere?

FILMPREMIERER

«HARDER»: Tessa Young er en 18 år gammel student som lever et vanlig liv, har gode karakterer og en snill kjæreste. Framtiden hennes er nøye planlagt, men når hun møter Hardin, en badboy med tatoveringer og piercinger, endres alt.

«ASTERIX – TRYLLEDRIKKENS HEMMELIGHET»: I dette nye eventyret er Asterix og Obelix på jakt etter en ung trollmann som er verdig oppskriften til den magiske trylledrikken etter at landsbyens trollmann, Miraculix, brekker beinet når han faller fra et tre.

«DRØMMEPARKEN»: June er en kreativ, liten jente, som sammen med moren har skapt en hel fantasiverden kalt Drømmeparken. Når moren blir syk, oppdager June at Drømmeparken faktisk eksisterer. Men den holder på å forfalle, og det er bare June som kan redde den. Animasjons- og familiefilm.

«HELLBOY»: Superheltfilmen «Hellboy» er fortellingen om den djevelske helten Hellboy, basert på Mike Mignolas tegneserie. Den nye filmatiseringen følger den nyeste tendensen i superhelt-verdenen.

«HOLIDAY»: Danske Sascha er på ferie på den tyrkiske rivieraen. Sammen med den kriminelle kjæresten Michael bor hun og hans venner i en luksusvilla med basseng og postkortutsikt. Sascha er fascinert av dette ekstravagante livet, men alt har en skyggeside.

«JOURNAL 64»: Noen håndverkere gjør et uhyggelig funn i en eldre København-leilighet: Bak en falsk mur i leiligheten sitter tre mumifiserte lik rundt et spisebord, og en ledig plass venter. Carl Mørck og hans assistent Assad i politiets Avdeling Q blir satt til å finne ut hvem mumiene er.

«LYKKELIG LAZZARO»: Vi er på et udefinert sted på den italienske landsbygda, i et tidløst miljø isolert fra omverdenen. En eksentrisk bøling mennesker jobber på tobakksplantasjen Inviolata der den overdådige Luna-familien styrer med hard hånd. Blant arbeiderne finner vi Lazzaro. Han er ikke som alle de andre.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆRTUNET

Tysvær, fredag: Bandet Kvednabekkjers fra Bokn og Tysvær har lunsjkonsert i Tysværtunet. Bandet er aktuelle med ny musikk og kommer blant annet til å spille noen av de nyeste sangene sine for første gang.

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY

Haugesund, fredag: Flytten pub får besøk av fersk Spelemannprisvinner The Good The Bad And The Zugly. Bandet har fått mye oppmerksomhet siden starten i 2011 og spiller god, gammeldags punkrock.

REGNBYEN

Haugesund, fredag: Regnbyen spiller på Pitters kafé på Bakarøy. Regnbyen består av Terje Birkeland, Helge Nistad og Torgeir Flagtvedt, som er alle godt kjente musikanter i det bergenske musikkmiljøet.

GOOD FOOT

Karmøy, fredag: Good Foot er et lokalt band. De spiller på Café MM fredag og byr på coverlåter med alt fra Whitesnake og Stage Dolls til Van Halen.

TROND KALLEVÅG HANSEN

Bømlo, fredag: Lykling Vise og Lyrikklubb får Trond Kallevåg Hansen Ensemble på besøk. I Lykling gamle bedehus blir det melodiøse jazzklanger å høre. Gitarist Kallevåg Hansen har blant annet med seg Geir Sundstøl på pedalsteel.

TUBESNAKES Stord, fredag: Bluesbandet Tubesnakes spiller på Osvald pub, altså på hjemmebane.

BØMLO MUSIKKFABRIKK

Bømlo, lørdag: Robert Taylor Band byr på blues, rock og funk på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland.

ETTERMIDDAGSKONSERT

Bømlo, lørdag: Åsmund Nesse og bandet Smelta Smør holder intimkonsert ved kafeen HiSio.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Spilloppmaker spiller på Old River Saloon palmelørdag, et band på seks musikere som ifølge arrangøren «puster både Hellbillies og Rotlaus i nakken». Sjangeren er countryrock og festrock for folk i alle aldre.

MYSTY COAST

Haugesund, lørdag: Linn Frøkedal og Richard Myklebust utgjør duoen Misty Coast. Bandet har konsert på Flytten lørdag kveld, og kom med albumet «Melodaze» i vinter.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Vestlandsutstillingen 2019 – «Vi er stedene» åpner i Haugesund Billedgalleri fredag. Dette er en utstilling med kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. 13 av dem er fra Rogaland. De har laget kunst her, vokst opp, levd og tilegnet seg andre sterke bånd til landsdelen. Utstillingen står til 21. april.

GALLERI ROM FOR Haugesund, fredag: Stein-Magnus Opedal fyller 65 år fredag. Det markeres med utstillingen «Innsikt» på galleri Rom For i Strandgata 186. Her stiller han ut 65 bilder. Det går i både collager, tegninger og litografier.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Palme-lørdag åpner Galleri G Guddal sesongen med grafikk og akvareller av Lasse Berntzen. Musikk ved kunstneren og Jazzverket under åpningen. Leif Hedmann er bosatt i Fitjar, og skulpturene hans inntar Stallen, det vesle steinhuset i Guddals-tunet. Skulpturene blir å se hele sesongen. Grafikkavdelingen i galleriet åpner også lørdag. Berntzen-utstillingen blir stående til 5. mai.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Utstilling med kunstneren Alf Christian Hvaring fra Oslo. Bildene er forankret i figurativ historiefortelling. Utstillingen står til 20. april.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Maleri og grafikk av Dag Hoel. Står til og med 28. april.

SCENE

RUSSERREVY PÅ STORD

Stord, fre-lør: Stordrussen har laget revy som heter «Stords største trussel» og vises i Stord kulturhus i helgen. Denne gang har rødrussen tatt utgangspunkt i en lokalavis, ikke ulik bladet Sunnhordland, og avisens arbeidsmetoder. 100 aktører står på scenen, og revysjef er Selma Linnea Haga Tverås.

ARRANGEMENTER

DEN STORE PÅSKEQUIZEN

Haugesund, fredag: Snart er det påske, og påskestemning blir det når Den store påskequizen går på Scandic Maritim. Det blir spørsmål fra blant annet sport, musikk, kultur og en liten påske-blindsmaking.

MØTER MED MARTHA OG EDGAR PAULSEN

Vindafjord, fredag: Denne uken har ekteparet Martha og Edgar Paulsen besøkt Kyrkje-tunet. De har reist som evangelister siden begynnelsen av 90-tallet, både for Indre Sjømannsmisjon og Indremisjonsforbundet. Det er mye sang og musikk på møtene, og det siste går fredag.

MINIMORO

Karmøy, lørdag: På Karmøy kulturhus, i Åkrehamn, kommer Minimoroforestillingen «Det gule eventyregget» med Marianne Stenerud. For barn fra 2 år og oppover.

Kommentarer til denne saken