Gå til sidens hovedinnhold

Koronabekreftelse på vent

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du kan ikke forvente at de som jobber i det offentlige vet alt. Men du kan forvente at den i andre enden av telefonen svarer deg på en skikkelig måte.

Det skjer ikke alltid. For eksempel ta informasjonen om hvor mange som har blitt smittet av korona. Både på kommunens hjemmesider og i avisene står tallene fra siste døgn. Eller, var alle tallene fra siste døgn med?

Her er det lett å bli forvirret. For dersom du tester deg kommer tallene dagen etter. Vel og merke på nettet. Og står det at av 50 eller hundre har testet negativt, altså null smitte, så tror du på det. I hvert fall er det flere som gjør det.

Men så kan det være noen få prøver som ikke har kommet med i den informasjonen - som ikke blir fanget opp samme dag som de andre prøvene det informeres om.

Og da ringer du koronatelefonen. Og blir enda mer forvirret. For du må ikke komme her og komme her. For du er ikke smittefri fordi du har lest det i avisen. Først må du få en bekreftelse fra Helse Norge. Og hvordan får du det? Nei, det er den i andre enden av telefonen usikker på.

Men etter mange formaninger sier vedkommende at du må vente på en bekreftelse fra Helse Norge. Om du får en tekstmelding først er vedkommende usikker på. Du får bare være så god å vente til den er klar. Og gå inn på nettsidene helt det er bekreftet om du er smittet eller ikke.

Også du som var så glad når du tidlig på dagen så at det var null som hadde testet positivt. For kanskje var du smittet likevel, men for å vite det måtte du vente en dag eller tre. Og hvis det var noe du ikke forsto, kunne du ta kontakt med fastlegen. Men den beskjeden kom etter kontortid.

Det endte da bra til slutt.

Men:

Etter så mye fram og tilbake kan du lure på hvordan samarbeidet mellom de som jobber med koronatesting fungerer.

Kommentarer til denne saken