Gå til sidens hovedinnhold

Koronasertifikat bare på nett

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Koronasertifikatet er nå klart, men kan bare brukes digitalt. Det betyr at alle som ikke er like stødige på nettet kan få vanskeligheter med å bruke det.

De fleste som er fullvaksinerte er folk som har passert 60-70 år, og mange av dem er lite dyktige på nettet. Alle har heller ikke en printer som de kan skrive det ut på. Derfor burde det ha vært en selvfølge at sertifikatet ble sendt ut i papirform til alle fullvaksinerte.

For å ta en sammenligning: Når du har oppnådd grensen for frikort for blant annet legebesøk, kan du bare ringe Helfo, og kortet kommer i postkassen din etter noen få dager.

Det samme burde det også vært med koronasertifikatet. For helsemyndighetene kan ikke ta det for gitt at alle kan laste det ned og legge det i smarttelefonen. For sertifikatet kan brukes både utenlands og her i landet. Og hva gjør de hvis de må vise det på et arrangement eller lignende de har lyst til å gå på.

I tillegg er sertifikatet gyldig i bare 90 dager, før du må laste det ned igjen, for å få nye 90 dager. Dette er for at sertifikatet ikke skal bli misbrukt.

Det er en ærlig sak. Men like ille er det at mange med denne ordningen ikke kan vise dokumentasjon på at de er fullvaksinerte. Alle har heller ikke en smarttelefon som de kan vise det på.

Kommentarer til denne saken