KORONA: Et barn er blant fire pasienter som får intensivbehandling for covid-19 ved Haukeland sykehus i Bergen mandag morgen.

Det var sykehuset som offentliggjorde oppdaterte tall over innleggelser mandag klokken 10.

– Barnet som er innlagt på intensivavdelingen, har ingen underliggende diagnose, men er rammet av en kjent følgetilstand av covid-19-infeksjon, opplyser sykehuset i en pressemelding.

De opplyser videre at informasjonen er gitt med tillatelse fra barnets foreldre, og at de ikke vil gi ytterligere informasjon.

Mildt sykdomsforløp

Klinikkdirektør ved Barne- og ungdomsklinikken på sykehuset, Ansgar Berg, sier at de fleste barn som under pandemien har vært smittet, har hatt et mildt sykdomsforløp.

– Det har fra midten av april kommet rapporter fra flere land om en liten økning i sykehusinnleggelser av barn og unge relatert til en følgetilstand av covid-19 infeksjon.

Han sier følgetilstanden hos noen barn vil kreve medisinsk behandling og i sjeldne tilfeller intensivbehandling.

Tilstanden er kjent internasjonalt og behandling er tilgjengelig, sier Berg.

Seks koronadødsfall

Totalt er ni personer innlagt ved sykehuset på grunn av covid-19. Av disse får fire personer intensivbehandling. En av pasientene er under 18 år.

Så langt under pandemien er seks personer døde ved sykehuset etter koronasmitte.

Ved Haraldsplass sykehus i Bergen er to personer mandag morgen innlagt på grunn av covid-19. Ingen av dem får intensivbehandling, skriver Bergens Tidende.

I hele Helse vest er 15 personer innlagt med covid-19 mandag morgen, opplyser helseforetaket. Totalt er fem innlagt ved intensivavdeling og fire av dem får behandling i respirator.