Gå til sidens hovedinnhold

Koronavaksinering i Hgsd

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For et par uker siden hadde undertegnede et leserinnlegg i avisa hvor jeg satt spørsmålstegn ved strategien, eller snarere mangel på strategi, i forhold til å prioritere personer med underliggende sykdommer, som igjen medfører øket fare for komplikasjoner ved en eventuell smitte.

Disse bør selvfølgelig på en eller annen måte prioriteres i køen, men igjen, kommunen har ingen form for registrering av disse sykdommene.

Etter dette innlegget ble jeg imidlertid oppringt av en person fra kommunen som var involvert i nettopp denne vaksinering, og ble da tydelig fortalt, jeg siterer: «Alder trumfer alt».

Med dette mente vedkommende at «din alder overstyrer alt annet i forhold til hvor i vaksinekøen du havner». Underliggende sykdom var uinteressant! Underliggende sykdom var uinteressant!

Da setter jeg imidlertid et spørsmålstegn ved det jeg leser i avisa tirsdag 30.03.20 hvor vi blir opplyst at toppledelsen i Helse Fonna alle har fått koronavaksinen, og det til tross for at de ikke har noen form for direkte kontakt med smittede pasienter som kommer til sykehuset.

De er alle blitt vaksinert lenge før alderen deres skulle tilsi og da kommer påstanden jeg fikk over telefon fra vaksineinvolvert i kommunen i et underlig lys.

Disse personene, og kanskje flere med dem, hevder at de er vaksinert pga. av beredskapsfunksjoner innen helsetjenesten. Dette til tross for at de, som direktøren i Helse Fonna forteller avisa, ikke har noen funksjon i felt i tilfelle en beredskapssituasjon.

Jeg forstår derfor ikke hvorfor disse allerede er vaksinert og hvilken strategi kommunen egentlig har.

Som en digresjon har jeg blitt innkalt til vaksinering i Karmøy kommune tidlig april, og det før undertegnede er fylt 70 år.

Dette er langt foran planlagt framdrift Haugesund kommune viser på sine hjemmesider angående vaksinering av sine innbyggere, som altså er kun styrt av alder, kanskje unntatt de som sitter ved «kongens bord»?

Jeg bare undres!

Kommentarer til denne saken