HAUGESUND: Det var en bolig med fire leiligheter i området Bjørgvingata like vest for Haugaland videregående skole som sto i fyr da brannvesenet kom.

Det var naboer, blant annet i Rektor Steens gate som meldte fra til brannvesenet.

Brannen var svært kraftig da nødetatene kom fram like etter klokken 15.30. Det så utvilsomt dramatisk ut.

– Det er full overtenning i flere leiligheter. Det er ingenting som tyder på at det er folk inne i de aktuelle boenhetene. Vi har snakket med en som var i den leiligheten hvor brannen startet, og vedkommende sier det ikke er noen inne, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt klokken 16.10.


– Vi er inne med røykdykkere og søker, og holder på å slukke. Vi prøver å begrense spredning av brannen så mye som mulig, opplyste vaktleder Svein Nesse ved 110-sentralen i Sør-Vest til Haugesunds Avis.

Tre personer til legevakt

Klokken 17.15 kom politiets operasjonsleder Bjørnsen med en oppdatering.

Over 30 personer ble evakuert.

Les også:

– Det er tre personer som ble sendt til sykehus, to som var tilknyttet leilighetene og én som løp inn i området for å hjelpe dem, opplyser Bjørnsen.

Operasjonslederen har fått opplysninger om det dreier seg om røykskader.

– Det ser ut som det ikke er noen som har alvorlige skader, beroliger Bjørnsen klokken 17.15.


Det var naturligvis mye røyk og gnister i det tett befolkede området i Haugesund. Brannmannskap og politiet måtte gi beskjed til naboer og skuelystne om å holde seg på god avstand.

To firemannsboliger

Klokken 17.15 hadde Olaug Bjørnsen fått bedre oversikt over omfang og utvikling.

– Det er to firemannsboliger som ligger tett i tett. Brannen oppsto i den sørligste. Fem personer er registret her, og alle er gjort rede for. Der pågår det nå en kontrollert nedbrenning, forklarer Bjørnsen.

Brannen spredte seg også til tvillingbygget i nord.

Også der er det fire boenheter. Denne brannen begynner brannskapet å få kontroll på, men de to nærmeste har fått betydelige skader. Brannmannskapet klarte å hindre spredning videre nordover. Hvordan skadeomfanget for leiligheten i nord er, det har jeg ingen informasjon om foreløpig, forteller operasjonslederen.

Politiet kan ikke si noe om årsaken til at det har begynt å brenne, men det ser ut til at brannen har startet i en leilighet i det sørligste bygget og spredt seg videre.