KARMØY: 110-sentralen fikk melding om brannen klokken 11.44.

Alle nødetatene ble sendt mot stedet, og politiet meldte klokken 11.53 at det var full fyr i en enebolig.

Det brant svært kraftig i eneboligen da nødetatene kom fram.

Klokken 12.11 opplyser politiet at brannvesenet har begynt å få kontroll på brannen, og 12.25 kom meldingen om at det er kontroll på stedet. Det brenner likevel fremdeles i boligen, og slukkearbeidet er fremdeles i gang klokken 12.50.

– Det er fortsatt mye røyk i området, men det skal ikke være fare for mennesker eller dyr i nærheten, melder politiet.

Til sykehus

Da brannen brøt ut, var det to personer i boligen.

Innsatsleder Frode Fidjeland i politiet sier det var en person som måtte ha hjelp ut av boligen, og begge to fikk tilsyn på stedet av helsepersonell etter å ha fått i seg noe røyk. Den ene ble kjørt til sykehus for videre sjekk.

– Det er ikke meldt om at personen var alvorlig skadet, men vedkommende kjøres til sykehus for å bli undersøkt for mulige røykskader, sier Fidjeland, og legger til at politiet ikke har noen opplysninger som tilsier at det var flere i huset.

Evakuering

Innledningsvis fryktet brannvesenet og politiet at brannen skulle spre seg til en garasje og et nabobygg. Den faren er nå over, sier Fidjeland.

– De har kontroll, men det er mye røyk, og røyken går mot øst. Vi har evakuert byggene som ligger like bak huset, og andre i området oppfordres til å holde vinduer og dører lukket mens slukkingen pågår, sier han.

Klokken 13.58 er brannen slukket. Huset er totalskadet.


Hovedvei var stengt

Huset ligger like ved Vestre Karmøyveg, og cirka 400 meter av veien ble stengt i nærheten av brannen.

Klokken 12.58 har politiet begynt å åpne opp for trafikk igjen.

– Det er trafikale utfordringer her, og omkjøring rundt Liknes. Det er mye stopp og venting, opplyste Haugesunds Avis' journalist på stedet mens veien var stengt.

Fidjeland forklarte at de stengte veien på grunn av brannslanger i veibanen og mange utrykningskjøretøy.

Brannårsaken kan ikke politiet si noe om foreløpig. Politiet er i gang med å avhøre vitner for å prøve å finne ut av hva som har skjedd.

Vaktsjef Britt Jorunn Løvereide ved Haugesund politistasjon opplyser i 16-tiden at det gjøres tiltak utover kvelden for å hindre at brannen blusser opp igjen.

– Tomta vil være sperret av fram til krimteknikere får sjekket stedet, sier Løvereide.