– Rørende at så mange stiller opp

DELTOK FOR ANDRE GANG: Jeanette Opsøen var nettopp ferdigbehandlet for brystkreft da hun sprang Rosa Sløyfe-løpet i fjor. Nå har løpet blitt en tradisjon for 40-åringen som også hadde med seg familien.

DELTOK FOR ANDRE GANG: Jeanette Opsøen var nettopp ferdigbehandlet for brystkreft da hun sprang Rosa Sløyfe-løpet i fjor. Nå har løpet blitt en tradisjon for 40-åringen som også hadde med seg familien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For ett år siden var Jeanette Opsøen (40) ferdigbehandlet for brystkreft. Onsdag kveld sprang og gikk hun og 1699 andre i Haraldsvang for en god sak.

DEL

HAUGESUND: Vangen var farget rosa onsdag kveld da 1.700 mennesker – flesteparten av dem kvinner, men også mange menn og barn – løp for kreftsaken.

I fjor sprang rundt 1.000 mennesker løpet, mens i år hadde grensen blitt oppjustert to ganger og onsdag formiddag ble løpet fulltegnet.

Nytt av året var at deltakerne kunne velge mellom to distanser: En mosjonsløype på tre kilometer, og en dobbelt så lang løype med tidtaking.

Nettopp ferdigbehandlet i fjor

Jeanette Opsøen (40) deltok for første gang i Rosa Sløyfe-løpet i oktober i fjor. Samme måned var hun ferdigbehandlet for brystkreft.

– Det var ganske tøft, men jeg fullførte, forteller Opsøen.

Onsdag kveld hadde hun med seg mannen og de tre døtrene på 7, 9 og 13 år for å springe.

– Det har blitt en tradisjon for oss og jeg kommer til å delta så lenge det arrangeres i Haugesund, sier Opsøen.

Saken fortsetter under videoen

Hun synes det er rørende at så mange stiller opp.

– 1.700 i Haugesund er jo helt fantastisk, sier Opsøen, som opprinnelig er fra Bergen, men som har bodd i Haugesund i femten år.

Saken fortsetter under bildet

FARGET VANGEN ROSA: 1.700 deltakere og felles oppvarming på friidrettsstadion i Haraldsvang.

FARGET VANGEN ROSA: 1.700 deltakere og felles oppvarming på friidrettsstadion i Haraldsvang. Foto:

– Haugesund størst løp i Norge

Haugesund er den byen i Norge hvor flest deltar i løpet sett opp mot innbyggertallet. Det kunne lokallagsleder Olaug Høie Mortensen i Brystkreftforeningen Haugalandet og aksjonsleder Maren Evensmo Jacobsen i Kreftforeningen fortelle fra scenen på friidrettsstadion i Haraldsvang.

– Dette er en herlig tradisjon, sa Mortensen.

Jacobsen fortalte at 3.400 kvinner hvert år får brystkreft i Norge, i tillegg til noen menn.

Årets tema er som i fjor senskader.

– Ni av ti overlever brystkreft, men en av tre opplever å få senskader som de ofte må leve med resten av livet, var beskjeden fra arrangørene.

HERLIG TRADISJON: Rosa sløyfe-løpet er en herlig tradisjon, sa Olaug Høie Mortensen som er leder i Brystkreftforeningen Haugalandet.

HERLIG TRADISJON: Rosa sløyfe-løpet er en herlig tradisjon, sa Olaug Høie Mortensen som er leder i Brystkreftforeningen Haugalandet. Foto:

Artikkeltags