HAUGESUND: Onsdag ettermiddag kalte han inn til pressebrief i formannskapssalen i Haugesund.

Kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen forteller at det per klokken 14 onsdag er 14 personer bosatt i Haugesund i isolasjon. Det betyr at de har fått bekreftet koronasmitte.

– Vi har testet nærmere 300 etter at vi stengte tre utesteder og ba gjester og ansatte om å kontakte smitteverntelefonen. Det kan ta 2-5 dager å få svar på disse og vi venter i spenning på resultatene. I mellomtiden kan vi si at vi mener vi har situasjonen under kontroll, sier ordfører Mohn.

Krevende arbeid

Han forteller om et krevende smittesporingsarbeid.

– Så lenge det tar tid med å få testresultatene på plass, vil det også være vanskelig å holde folk i karantene. Vi har bedt alle som nå er nytestet om å holde seg i karantene til resultatene foreligger. Skulle prøven være negativ står de fritt til å bevege seg åpent i samfunnet igjen, sier han.

Han ber nå innbyggerne være ekstra påpasselige med å følge smittevernreglene.

Både Filmfestivalen og skolestart ser ut til å være i rute.

Åpner skolene mandag

– Vi åpner skolene mandag. De enkelte skolene vil sende ut info om hvordan de forskjellige klassene og skolene skal møte første dag. Vi er opptatt av å kunne ta imot elevene på en trygg og sikker måte, med et ekstra fokus på våre nye førsteklassinger, sier kommunedirektør Thorbjørnsen.

Filmfestivalsjef Tonje Hardersen deltok også på onsdagen pressebrief. Hun forteller at Den Norske Filmfestivalen i år stiller med et nedskalert program. Det vil heller ikke være gjester fra utlandet. - Vi følger strenge smittevernregler og alle sosiale arrangementer der dette ikke kan følges er kansellert, sier Hardersen.

Filmfestivalen starter førstkommende fredag og varer i én uke.

– Vi har god erfaring med måten vi gjennomførte Sildajazz på. Vi har ikke fått melding om at noen av smittetilfellene i Haugesund kan kobles til festivalen, sier ordfører Mohn.

Som kjent var ingen av byens utesteder med på årets festival.