Gå til sidens hovedinnhold

Krever oversikt over verdien av Solstad-skipene

Artikkelen er over 2 år gammel

Finanstilsynet mener Norges største offshorerederi brøt regnskapsreglene, og ber dem gå gjennom skipsverdiene på nytt.

NÆRINGSLIV: Det var Sysla som først omtalte saken, om at rederiet Solstad har fått frist til onsdag 23. januar på å svare hva de 140 båtene deres er verdt.

Reagerer

Det var 19. desember at Finanstilsynet sendte ut en børsmelding:

– Finanstilsynet har kontrollert enkelte regnskapsmessige forhold ved den finansielle rapporteringen til Solstad Offshore ASA. Kontrollen har i hovedsak omfattet regnskapsføring av foretakets skip, herunder manglende nedskrivningstest av skipene ved kvartalsrapporteringen for tredje kvartal 2018, sto det blant annet i meldingen.

Hele vedtaket kan leses her.

Ifølge Sysla reagerer Finanstilsynet på at det i rapporteringstidspunktet for tredje kvartal i fjor forelå flere indikatorer på at skipene til Norges største offshorerederi hadde falt i verdi.

Rederiet hadde likevel ikke foretatt en såkalt nedskrivingstest for å sjekke verdien på skipene, noe de er pliktig til å gjøre, skriver avisa.

– Skjer ikke ofte

Finanstilsynet uttaler til Sysla at de sjelden fatter vedtak hvor børsnoterte foretak pålegges å endre forhold i den finansielle rapporteringen. De omtaler saken som alvorlig, og sier de må tilbake til 2016 for å finne et lignende vedtak.

Solstad har ikke ønsket å kommentere Finanstilsynets vedtak overfor Sysla utover følgende:

– Vi er uenig i Finanstilsynets vedtak, men tar det likevel til etterretning, skriver finansdirektør Anders Hall Jomaas i en e-post til avisa.

Kommentarer til denne saken