Ny rapport peker på annet drapsvåpen

ANNET DRAPSVÅPEN: Minnestein der Birgitte Tengs ble drept 6. mai 1995. Nå peker en rapport på at drapsvåpenet er et annet enn man har trodd. ARKIVFOTO: Gaute-Håkon Bleivik

ANNET DRAPSVÅPEN: Minnestein der Birgitte Tengs ble drept 6. mai 1995. Nå peker en rapport på at drapsvåpenet er et annet enn man har trodd. ARKIVFOTO: Gaute-Håkon Bleivik Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ifølge en britisk ekspert var ikke slagvåpenet som drepte Birgitte Tengs en stein, noe man i alle år har antatt.

DEL

KRIM: Privatetterforsker Grete Strømme har, sammen med Birgitte Tengs sin fetter, tatt initiativ til å få patologer i England til å gjennomgå skadene på drapsofferet på ny, melder NRK Rogaland fredag morgen.

Strømme mener et sentralt ekspertbevis i saken er feil.

– Patologen mener at skadene som er påført Birgitte, ikke er forenelig med det fetterens tilståelse beskriver, sier privatetterforsker Grete Strømme til NRK.

Birgitte Tengs døde av betydelige hodeskader. Politiet og domstolene har i alle år antatt at en stor, blodtilsølt  stein, funnet like ved drapsofferet, var drapsvåpenet.

– Dette ekspertbeviset ble brukt som et bevis for fetterens skyld og gjorde at åstedsgranskingen og kontroll av tilståelsen opp mot de faktiske forhold, ikke ble utført i tilstrekkelig grad, utdyper Strømme til nettstedet.

Hele rapporten er ikke klar ennå, men i de ferdigstilte delene NRK har fått innsyn i beskrives drapsvåpenet som et menneskeskapt objekt med en rund, stump og flat flate. Eksempelvis en hammer. 

– Jeg vil ikke kommentere dette spesielt, men kan si at alt som er med på å belyse saken, er interessante opplysninger for oss, sier påtaleleder i Sør-Vest politidistrikt, Trond Sekkingstad, til NRK.

Artikkeltags