60-70 politifolk i storaksjon mot dopingmiljøene

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag kveld gjennomførte politiet den største politiaksjonen mot dopingmiljøet på Haugalandet noensinne.

DEL

HAUGESUND: Mellom 60 og 70 politifolk, derav 30 studenter, deltok i aksjonen som rettet seg både mot treningssenter og over 20 navngitte personer over store deler av gamle Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Totalt ble 26 personer pågrepet, siktet og tatt inn til avhør. Det ble funnet dopingmidler hos 14 personer.

Det er opprettet totalt 26 straffesaker etter aksjonen.

Sju personer ble tatt mens de var på trening på treningssenter.

Hos noen ble det også funnet narkotika og hos andre ble det tatt beslag i penger, som politiet mener stammer fra omsetning av dopingmidler. I tillegg til dopingmidler ble tatt beslag av ecstasy, amfetamin, hasj og LSD.

HØR OGSÅ: Hovedpersonene kan få flere års fengsel

Vold og aggresjon

– Vi hadde før aksjonen fått rettslig kjennelse for pågripelse og ransakelse av hjemmene til et tjuetalls personer. Dette er personer vi har fått tips om over tid. Nå slo vi til og tok alle på en gang, sier politistasjonssjef Edgar Mannes til Haugesunds Avis.

Det ble pågrepet folk på Stord, Haugesund, Karmøy og Vindafjord i alder fra slutten av tenårene til opp mot 40 år.

– Hensikten med denne aksjonen er å få satt fokus på farene ved bruk av doping. Vi er også bekymret for vold og aggresjon som følger med i kjølvannet av doping, sier Mannes.

LES OGSÅ: – Det er viktig å alltid være på vakt

Senter vil være rene

Politistasjonssjefen vil ikke oppgi hvilke senter de har vær på, men forteller at det har vært på til sammen ti treningssenter.

– Vi har godt samarbeid med de fleste treningssentrene. Vi har heller ikke vært ute etter sentrene. De personene, som vi nå har tatt, mener vi utgjør en fare for spredning av dopingsmidler, sier Mannes.

Han sier politiet ønsker å forebygge at nye brukere

– Det ble i 2013 også ulovlig med bruk og besittelse av dopingmidler, i tillegg til omsetning. Vårt primære mål med aksjonen er å forebygge nye brukere, sier politistasjonssjefen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken