Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til elleve års fengsel for sju voldtekter

Artikkelen er over 6 år gammel

En 31 år gammel mann bosatt i Haugesund har fått enda ett års fengsel lagt til en omfattende dom som i januar ga ham ti års fengsel.

HAUGESUND: Mannen ble i januar dømt til ti års fengsel for blant annet seks voldtekter, legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter og narkotika. Nå er han også dømt for voldtekt av et av vitnene i saken. Da hun i retten forklarte seg om forholdet til tiltalte, som hun tidligere hadde vært samboer med, kom det fram at han også ved en anledning hadde voldtatt henne.

Tiltalte motsatte seg at retten der og da behandlet også dette overgrepet. Forholdet er derfor nå pådømt i en ny sak, der 31-åringen er gitt en tilleggsstraff på ett års fengsel, slik at den samlede straffen blir elleve år.

Mannen nektet straffskyld og forklarte i retten at de tre kvinnene som han nå er dømt for å ha voldtatt, har «rottet seg sammen» og kommet med falske beskyldninger mot ham for å få erstatning.


Dette har retten ingen tro på, og legger til den fornærmede kvinnnens forklaring til grunn for dommen, selv om hun ikke fortalte politiet om voldtekten da hun ble avhørt om sitt forhold til tiltalte i forbindelse med den første saken. I retten nå forklarte hun at det var fordi hun var så nedkjørt av rus på den tiden at hun ikke orket den påkjenningen det ville være å fortelle sannheten til politiet. Hun slet psykisk etter forholdet med tiltalte og forsøkte samtidig å bli kvitt sin stoffavhengighet.

Hun forklarte i retten at tiltalte hadde begynt å dra henne rundt i deres leilighet etter en fot – hun trodde først det var en spøk, men etter hvert ble hun slått mot dørstokker og fikk vondt. Så ble hun dratt inn på badet, der hun ble voldtatt, til tross for at hun gjorde motstand og ba tilt alte slutte.


Det framgår av dommen at retten har fått se en video som viser tiltaltes seksuelle pågåenhet overfor en annen kvinne, og at beskrivelsene av tiltalte og det inntrykk en får av videoen, gir retten et inntrykk av en person som er svært pågående, dominerende og grenseovereskridende i seksuell sammenheng.

31-åringen har anket dommen fra Haugaland tingrett i januar, slik at hele det omfattende sakskomplekset kommer til ny behandling i lagmannsretten til høsten.

Kommentarer til denne saken