HAUGESUND: Politiet rykket søndag formiddag ut til en leilighet i Haugesund sentrum der de pågrep fire utenlandske menn i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årsalderen.

– Alle fire er siktet enten for seksuell omgang eller seksuell handling eller medvirkning. Den ene er løslatt, mens de tre andre er i politiets varetekt. Vi har ikke tatt endelig stilling til om de skal framstilles for varetektsfengsling. Men jeg vil ikke utelukke at en eller flere vil bli framstilt. Den endelige  vurderingen av dette spørsmålet blir tatt mandag, da blir det eventuelt framstilling for varetektsfengsling tirsdag, sier politiadvokat Marte Engesli til Haugesunds Avis.

Voldtekt

I en pressemelding sendt ut søndag kveld skriver Engesli: – Det er for tidlig å si noe om omfanget av overgrepene, men per nå mistenker vi at en av de to jentene har blitt utsatt for voldtekt og den andre for en seksuell handling

– Av etterforskningsmessige årsaker ønsker vi ikke å si noen mer om mennenes bakgrunn enn at det er utenlandske, sier operasjonsleder Trond Børge Åsbu.

De fire ble arrestert etter at omsorgspersoner til en 13 år gammel jente søndag morgen meldte fra til politiet om at jenta var blitt utsatt for seksuell omgang i den aktuelle leiligheten sent lørdag ettermiddag. En annen 13 år gammel jente var også i leiligheten, hun skal ha blitt utsatt for seksuell handling.

– Jeg kan ikke si så mye mer enn at vi har startet etterforskning i saken. Vi har oppsøkt adressen der det befant seg fire menn, disse er innbrakt til politistasjonen der vi nå undersøker hvilken status de skal ha i saken. Om de skal ha vitnestatus eller om de kan mistenkes for å ha hatt seksuell omgang med jenta – eller om de i det hele tatt har vært til stede da det skjedde, sier politiets operasjonsleder Jarle Utne-Reitan til Haugesunds Avis.

I startfasen

De to 13-åringene skal ha kommet i kontakt med mennene gjennom sosiale medier. Lørdag var første gang de møttes. De hadde avtalt å treffes i Haugesund sentrum, deretter ble de med dem til den ene mannens leilighet.

Jenta som skal ha blitt utsatt for seksuell omgang ble søndag undersøkt av helsevesenet.

– Det pågår undersøkelser av helsevesenet, de fire mennene blir kartlagt og åstedet undersøkes av kriminalteknikere. Det er altfor tidlig å gå ut med hva som er sagt i avhør. De fornærmede er så unge at de skal ha såkalt tilrettelagt avhør. Vi er helt i startfasen i etterforskningen, nå handler det om å finne ut hva som skjedde i denne leiligheten sent lørdag ettermiddag, sier Utne-Reitan.