Gå til sidens hovedinnhold

Tre brødre fengslet for sex med 13-åring

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet har pågrepet og varetektsfengslet en tredje bror av de to mennene som er siktet for seksuell omgang med ei 13 år gammel jente.

HAUGESUND: De to brødrene ble varetektsfengslet for fire uker i slutten av mai etter at de begge erkjente å ha hatt seksuell omgang med ei jente som viste seg bare å være 13 år gammel. Brødrene forklarte at de ikke visste at jenta var så ung.

LES OGSÅ: Hvor skal de rømme?

To andre menn ble løslatt etter avhør, men har hele tiden vært siktet i saken. Den ene av disse skal være en tredje bror til de to som ble sittende i varetekt. Torsdag ble også han varetektsfengslet i fire uker.

Politiadvokat Marte Engesli opplyser at det er tekniske spor som nå har styrket mistanken mot den tredje mannen. Han har i nye avhør erkjent at han i perioder var til stede i brødrenes felles leilighet i Haugesund den aktuelle kvelden og natta, men heller ikke han erkjenner straffskyld for seksuell omgang med den unge jenta.

Politiadvokat Engesli opplyser at siktelsen fortsatt er opprettholdt overfor fjerdemann, men mistanken mot ham er ikke styrket under etterforskningen.

De to som først ble varetektsfengslet, vil bli framstilt for retten med begjæring om fortsatt fengsling når fristen utløper i neste uke. Alle fire er også fremdeles siktet for seksuell handling overfor 13-åringens jevngamle venninne.

LES OGSÅ: Fenglses i fire uker
LES OGSÅ: Frykter begge ble voldtatt