Politiansatt i Rogaland siktet for å ha gitt opplysninger til kriminelle

Tønsberg  20180509.
Politi logo på vegg.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tønsberg 20180509. Politi logo på vegg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En ansatt i Sør-Vest politidistrikt er suspendert fra tjenesten. Personen ble pågrepet i desember, siktet for å ha lekket informasjon til kriminelle.

DEL

KRIM: Det er Spesialenheten for politisaker som har siktet den politiansatte, som ifølge Stavanger Aftenblad nekter for anklagene. Den ansatte er foreløpig tatt ut av tjeneste, men er ikke varetektsfengslet.

Spesialenheten for politisaker undersøker nå om det er hentet ut informasjon fra politiets datasystemer som er overlevert personer i et kriminelt miljø.

– Jeg kan bekrefte at vi har oversendt en sak til Spesialenheten. Tjenestepersonen som er involvert i saken, er suspendert. Utover det kan vi ikke komme med ytterligere kommentarer nå, sier visepolitimester Gøril Våland i Sørvest politidistrikt til avisen.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble den politiansatte pågrepet i desember. Flere kolleger skal ha reagert, og det skal ha kommet varsler mot den ansatte.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Vedkommende oppgir å ha gjort tjenestesøk i forbindelse med sitt arbeid i politiet, sier forsvarer Odd Rune Torstrup.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken