Hødd bremset serielederen

SLO TOPPLAGET: Steinar Lein, Eirik Ulland Andersen, Torbjørn Kallevåg, Hødd, Arkivfoto: Geir-Å. Kristiansen

SLO TOPPLAGET: Steinar Lein, Eirik Ulland Andersen, Torbjørn Kallevåg, Hødd, Arkivfoto: Geir-Å. Kristiansen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Steinar Leins Hødd slo serieleder Kristiansund 1-0 i 1. divisjon fotball tirsdag og bremset gjestenes ferd mot eliteserien.

DEL

ULSTEINVIK: Robin Shroot ble matchvinner da han overlistet Kristiansund-keeper Conny Månsson etter en fin opprulling en halv time ut i kampen, og bortelaget maktet aldri å utligne. Det var Eirik Ulland Andersen som sto for den målgivende pasningen. Både han og Torbjørn Kallevåg spilte hele kampen for hjemmelaget

Gjestene følte seg snytt for en tidlig scoring som kunne gitt et helt annet utfall. Jean A. Mendy satte ballen i mål etter et langt innkast fra Joakim Bjerkås, men linjedommeren markerte for offside, og dommeren blåste.

Det er som kjent ikke offside på kast, og protestene var ifølge Tidens Krav kraftige. TV-bildene viste at ingen Kristiansund-spiller hadde rørt ballen mellom kastet og scoringen, men at en Hødd-spiller derimot hadde hatt hodet på den.

Hødd-keeper Jan Lennart Urke reddet laget sitt med en strålende redning da Liridon Kalludra kom gjennom i det 26. minutt.

Urke tok fram flere gode redninger da Kristiansund presset på for utligning i annen omgang, men mål ble det ikke.

Med seier ville Kristiansund ha økt til sju poengs luke til serietoer Sandefjord og ni poeng til tredjeplasserte Levanger, men Hødd-seieren sørget for økt spenning i opprykkskampen.

Samtidig styrket Hødd sin stilling i bunnstriden. Laget startet dagen på nedrykksplass, men klatret forbi både Ull/Kisa og KFUM Oslo til trygg plass.

Kristiansund, som har vunnet alle sine åtte hjemmekamper i serien, måtte tåle sitt tredje bortetap. Tross tapet har laget fire poengs luke på tabelltopp.

Det står igjen 12 serierunder i 1. divisjon.

Artikkeltags