Gå til sidens hovedinnhold

KS har vist sitt sanne ansikt!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag 27. mai startet hovedorganisasjonen Unio en lovlig og ansvarlig streik. 4. juni setter regjeringen en stopper for den, med det som må være et av historiens mest syltynne og desperate grunnlag. KS sin taktikk har tydelig vært å styre mot tvungen lønnsnemnd, i stedet for å forsøke å komme arbeidstakerne i møte. Dette uredelige spillet er lett å gjennomskue, men det blir ikke mindre opprørende av den grunn. Det var et skammelig skue.

I går uttalte jeg til Haugesunds avis at jeg var «skuffet». På vegne av over 700 streikende i Haugesund kan jeg nå hilse og si at vi er rasende, og at vi snakkes til hovedoppgjøret 2022! Unio-fellesskapet står sterkere enn noen gang, tre av fire sier at de støtter streiken og vi har fått etablert at det er rekrutteringskrise i offentlig sektor. Barnehagene mangler pedagoger, ukvalifiserte underviser ungene våre i 15-20 % av timene, og kommunene mangler 7000 sykepleiere. Dette har alle nå fått med seg bortsett fra KS, men vi skal fortsette kampen til lyset går på der også.

Nå lurer nok flere enn meg på følgende:

Hva er regjeringens plan for å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft i kommunene?

Hva med dere, KS? Har dere en plan? Den har vi ikke sett.

Skal dere lokalpolitikere sitte stille i båten, eller har dere tenkt å ansvarliggjøre deres representanter i KS og i regjering? Har dere egentlig oversikt over hvordan de utfordringene jeg har nevnt over påvirker din kommune?

Mandag 13. september er det stortingsvalg. Jeg bare nevner det.

Kommentarer til denne saken